O výhru přišli tři minuty před koncem
Klub

O výhru přišli tři minuty před koncem

Redakce

Tři minuty zbývaly boleslavským juniorům k vítězství, aby nakonec po dvou gólových šancích soupeře byli rádi za remízu. Při ztrátě dvou bodů klesli v tabulce české skupiny juniorské ligy z druhé na třetí příčku.

V úvodu utkání se téměř deset minut hrálo bez šancí. Prvním střeleckým pokusem byla v 8. minutě hradecká rána mimo boleslavskou branku. Boleslavští zaměstnali hradeckého brankáře až ve 24. minutě. O deset minut později Hradečtí kopali svůj první roh, který boleslavská defenzíva snadno ubránila. Krátce před koncem poločasu promarnili výhodu rohového kopu i Boleslavští.

Ve druhém poločasu se půl hodiny hrálo opět bez gólů. Hra byla často přerušovaná kvůli odpískaným faulům, a když už se někdo dostal k zakončení, tak netrefil soupeřovu branku.
V 75. minutě mladoboleslavskou juniorku poslal do vedení její nejzkušenější hráč Valenta - 0:1.
Za těsného vedení Boleslavští pozorně bránili a vyráželi do brejků, z nichž několikrát ohrozili Macha v hradecké brance, ale důležitý druhý gól nepřidali.
V 87. minutě se z ojedinělého útoku prosadili Hradečtí a Bičištěm vyrovnali na 1:1.
V 88. minutě se Hradečtí dostali do své druhé šance po změně stran a nastřelili tyč Mikulcovy branky. Utkání skončilo remízou, po které Boleslavští klesli z druhé na třetí příčku české skupiny juniorské ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Zabilanský, Toml, Král, Rudzan - Dib, Komárek - David Novák (88. Krčmář), Valenta, Kopa - Šimon.

Sestava FC Hradec Králové U21: Mach - Finěk, Kundrt, Locker (60. Střelec), Gjinollari (77.Dermedjan) - Miker, Vobejda, Soukeník, Hynek (44. Petřík), Voroběv - Bičiště (90. Kocour).

Góly: 87. Bičiště - 75. Valenta

ŽK: Vobejda - Valenta

Rozhodčí: Slabý - Horák, Lakomý

Diváků: 54

Fanshop banner