Černá série bez vítězství trvá již devět mistrovských zápasů
Klub

Černá série bez vítězství trvá již devět mistrovských zápasů

Redakce

Osmnáctiletí boleslavští dorostenci prohráli domácí utkání s protivníkem ze středu ligové tabulky a tak s pěti body za jednu výhru a jednu remízu zůstávají na předposledním místě s třetí nejslabší ofenzívou a třetí nejhorší defenzívou ze šestnácti účastníků skupiny B české ligy dorostenců U19.

První poločas začali Boleslavští dobře a zanedlouho po zahajovacím hvizdu vedli. Soupeř však do přestávky skóre otočil. V 8. minutě po dobrém presinku Snížka s Graclem se v šanci ocitl Lukáč a proměnil ji ve vedoucí gól - 1:0. Bohužel další dvě příležitosti z rychlých protiútoků Gracl ke zvýšení vedení nevyužil. Pardubický útočník Stýblo po chybě Mrnky vyrovnal na 1:1. Šest minut před koncem poločasu boleslavská obrana neodvrátila centrovaný míč z levé strany a Flídr poslal Pardubice do vedení 1:2.
Ve druhém poločase se boleslavští dorostenci marně snažili výsledek korigovat. V 58. minutě Gracl z výborné pozice uvnitř pokutového území přestřelil soupeřovu branky. Dvě gólové střely vyslal Chleborád, ale obě skvěle vyrazil pardubický brankář Javorski. V 88. minutě v závěru boleslavského brejku z levé strany Novák zvolil zakončení, které jen těsně minulo pravou pardubickou tyčku. V poslední minutě po chybném vyběhnutí brankáře Hartycha se střídající pardubický útočník Kulhánek dostal do sóla proti prázdné boleslavské brance a snadno zvýšil na konečných 1:3.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl nespokojený se střeleckou efektivitou: „Za předvedený výkon jsme si určitě nějaký bod zasloužili, bohužel naše gólové příležitosti neumíme využít a soupeř byl efektivní po našich individuálních chybách."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Vlk, Bárta (72. Mísař), Pechanec, Mrnka - Chleborád, Snížek - Motyčka, Gracl (74. Johanides), Moravčík (62. Patrik Novák) - Lukáč (57. Vozáb).

Sestava FK Pardubice U18: Javorski - Formáček, Dastych, Gočaltovský, Pitter (85. Říha) - Kopecký, Kubart - Polívka (82. Netolický), Sychra, Flídr (70. Lebiš) - Stýblo (75. Kulhánek).

Góly: 8. Lukáš - 30. Stýblo, 40. Flídr, 90. Kulhánek

Fanshop banner