Soupeř předčil boleslavské dorostence v proměňování šancí
Klub

Soupeř předčil boleslavské dorostence v proměňování šancí

Redakce

V předposledním říjnovém nedělním dopoledni inkasovali osmnáctiletí dorostenci pětigólový debakl v Ústí nad Labem. Proti soupeři z páté příčky ligové tabulky Boleslavští potvrdili, že mají druhou nejslabší ofenzívu a čtvrtou nejprostupnější obranu. Setrvávají tak na nelichotivém předposledním místě skupiny B české ligy starších dorostenců.

První poločas však zcela jednoznačnou podobu neměl, ovšem vyhráli ho Ústečtí zásluhou efektivity v zakončení útočných akcí. Již v 6. minutě ústečtí dorostenci potrestali chybující boleslavskou defenzívu - 1:0. Potom Boleslavští mohli srovnat, ale Johanides po rohovém kopu pálil jen nad branku. Zajímavé situace přišly až na konci poločasu. Ve 43. minutě Ústečtí rychlý protiútok zakončili do prázdné branky - 2:0. O minutu později byl blízko snížení Milner, který zakončením boleslavského ataku z dobré pozice minul ústeckou branku.

Ve druhém dějství měli Boleslavští míč častěji v držení a marně se snažili o snížení. V 56. minutě byl sám před prázdnou brankou Chleborád, ale z blízka ústeckou branku přestřelil. V 63. minutě se Ústečtí opět utrhli do brejkové situace a zvýšili z ní své vedení na 3:0. Za tohoto stavu propásl dvě boleslavské šance Milner. Nejprve v 70. minutě po rozehraném boleslavském rohu hlavičkoval těsně mimo soupeřovu branku a o čtyři minuty později se po centru ocitl sám před brankou, ovšem jeho zakončení chytil ústecký brankář. V posledních třech minutách Ústečtí přidali dva góly a konečnému výsledku dali podobu debaklu boleslavského družstva.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - Johanides, Baborák, Mísař, Mrnka - Chleborád, Gracl - Kučera, Lukáč (46. Novotný), Motyčka (58. Roháček) - Milner.

Fanshop banner