Nepřehráli tým s nejslabší obranou v soutěži
Klub

Nepřehráli tým s nejslabší obranou v soutěži

Redakce

Uprostřed třetího říjnového týdne boleslavští osmnáctiletí dorostenci těsně prohráli v Náchodě, když ani jednou nepřekonali obranu družstva s nejhorší defenzivní činností ve skupině B české ligy starších dorostenců. Náchodští si připsali teprve druhou podzimní výhru, Boleslavští s pouhým pětibodovým ziskem klesli na předposlední příčku.

Začátek utkání patřil boleslavským dorostencům, kteří byli aktivnější a v 7. minutě mohli jít do vedení, ovšem Motyčka gólovou příležitost neproměnil. Z další boleslavské šance v 19. minutě Novák s Motyčkou při situaci proti dvěma náchodským protihráčům nic nevytěžili. Z řady boleslavských standardních situací nejblíže gólu byl v 25. minutě po dobře rozehraném rohu Mísař, jenž brankovou konstrukci minul hlavičkou o pár decimetrů. Boleslavští sice měli míč častěji v držení, ale na skóre se to neprojevilo.
Ve druhém dějství dvě minuty po změně stran Kučerovo zakončení ze střední vzdálenosti náchodská obrana zblokovala na rohový kop. Ten Boleslavští nevyužili, ovšem soupeř o několik minut později z obdobné standardní situace rozhodl zápas.
V 53. minutě po rohovém kopu a chybě brankáře Hartycha se k míči dostal náchodský Melichar a bombou k tyči skóroval - 1:0.
Boleslavská snaha o zvrat či alespoň vyrovnání byla marná. V 74. minutě po Mísařově centru Chleborád sám před brankářem pouze nastřelil břevno náchodské branky. Pět minut před koncem Boleslavští přeci jenom dostali míč do náchodské sítě po Mrnkově trestném kopu, ale rozhodčí gól neuznali pro postavení mimo hru. A tak všechny tři body zůstaly v Náchodě.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Zmij, Bárta, Mísař, Mrnka - Chleborád, Gracl - Kučera, Lukáč (68. Johanides), Patrik Novák (46. Petr) - Motyčka (59. Baborák).

Gól: 53. Melichar

Rozhodčí: Vojtěch - Franěk, Šolc

Diváků: 40

Fanshop banner