Neuvěřitelně rozdílné dva poločasy předvedli šestnáctiletí
Klub

Neuvěřitelně rozdílné dva poločasy předvedli šestnáctiletí

Redakce

V předposledním říjnovém víkendu jeli boleslavští šestnáctiletí dorostenci do Ústí nad Labem se záměrem potvrdit svoji formu z předchozích mistrovských utkání a obrat o body soupeře z tabulky nad nimi. Ač to po první půli vypadlo nadějně, po konečném hvizdu měli hlavy dole.

V prvním poločase Boleslavští herně dominovali, měli šance, brzy se ujali vedení a byli jasně lepší než ústečtí dorostenci. Ti spoléhali především na bojovnost a dlouhé nákopy, které boleslavská defenzíva bezpečně sbírala. Ústečtí měli za celý poločas jednu střelu, která se otřela o břevno. Boleslavští vedli od 8. minuty zásluhou Gregorova gólu a marně usilovali o navýšení vedení, k čemuž si vypracovali dost příležitostí. Žádoucí pojištění a uklidnění bohužel nepřišly. Přesto nic nenasvědčovalo tomu, že ve druhé půli předají otěže protivníkovi a sehrají utkání natolik nejrozdílnějších poločasů, jak jen může tým vůbec předvést.
Úvod druhého poločasu Boleslavští zcela propásli a po Panochově vyrovnání v 52. minutě soupeřovy hráče nestíhali, propadali v osobních soubojích a po zisku míče ho okamžitě ztráceli nepřesnými přihrávkami či neúčelným kličkováním.
„Propadli jsme naprosto trvalému tlaku Ústí, které dalo čtyři branky a my po utkání nemohli říct ani popel. Po změně stran naprostý herní a mentální kolaps znamenal další prohru," nechápal negativní proměnu boleslavských dorostenců jejich trenér Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Černý, Kühmel, Holakovský, Tykva - Chalupník (66. Zedníček)), Vostřel (66. Filip Vlček) - Gregor, Smožanyk, Jakub Vlček (70. Zajpt) - Stránský.

Branky: 77. a 81. Suroviak, 52. Panocha, 61. Fuč - 8. Gregor

Fanshop banner