Protivníka ze dna ligového pořadí rozstříleli
Klub

Protivníka ze dna ligového pořadí rozstříleli

Redakce

Boleslavští nejmladší dorostenci na rozdíl od klubových osmnáctiletých kolegů v dohrávce devátého kola jednoznačně porazili soupeře z poslední ligové příčky a z Náchoda si odvezli předpokládané tři body. Ze šesti boleslavských gólů čtyři nastřílel patnáctiletý útočník Vojtěch Stránský.

První poločas Boleslavští vyhráli, i když se proti papírově slabšímu celku nemohli dlouho prosadit a konečná výhra se nerodila snadno. Náchodští kopali jeden dlouhý míč za druhým, bojovali, kousali, faulovali, čímž ke kvalitě utkání moc nepřispěli, ale svým projevem boleslavským fotbalistům nedovolovali kombinační hru. Naštěstí dva Stránského slepené góly v polovině prvního poločasu rozhodly o dalším vývoji utkání v boleslavský prospěch.
Na začátku druhého poločasu nejprve Stránský zkompletoval svůj osobní hattrick a vzápětí náchodský Hrubý snížil. Čtvrt hodiny před koncem Stránský svojí čtvrtou úspěšnou trefou a v předposlední minutě Tykva šestým gólem do náchodské branky dali výsledku jednoznačnou podobu.
„V utkání jsme byli jasně lepší, předvedli několik pěkných akcí a bohužel pro přílišné množství ofsajdů jsme nepřidali další branky," pravil trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Holakovský, Chalupník (46. Tykva), Kühmel, Černý - Dohalský, Vostřel - Gregor, Smožanyk (60. Filip Vlček), Jakub Vlček (60. Tomáš Král) - Stránský.

Branky: 52. Hrubý - 24., 26., 51. a 73. Stránský, 38. Gregor, 89. Tykva

Fanshop banner