Soupeř nebyl herně lepší, pouze přesnější ve střelbě
Klub

Soupeř nebyl herně lepší, pouze přesnější ve střelbě

Redakce

Boleslavští nejmladší dorostenci se sparťanskými vrstevníky, s nimiž sousedí ve středu tabulky skupiny B české ligy mladších dorostenců, sehráli vyrovnanou bitvu, ovšem bez bodového zisku.

Boleslavští na Spartu vyběhli bez většího respektu a od úvodních minut byli aktivnější. Dostávali se i do zakončení, ale bez úspěchu. Sparta právě v zakončení ukázala větší kvalitu a ze dvou prvních šancí se dostala do dvoubrankového vedení. Obdržené góly na čtvrt hodiny s boleslavskými mladíky zamávaly. Boleslavský herní výpadek naštěstí ještě před přestávkou zarazil Smožanyk, který ve 39. minutě snížil na 1:2.

Po změně stran pětadvacet minut Boleslavští do Sparty nemilosrdně bušili, ale zazdili dvě obrovské šance. A jak už to tak ve fotbale bývá, Sparta skórovala a odskočila opět na rozdíl dvou branek. S boleslavskými dorostenci to ovšem tentokrát nezamávalo a s vědomím vlastní kvality šli za snížením, což se jim povedlo čtvrt hodiny před koncem gólem Maška. V následné honbě za vyrovnáním už úspěšní nebyli, naopak Sparta využila jeden z brejků k potvrzení vítězství.

Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač byl s předvedenou hrou svých svěřenců spokojený: „Kluci sehráli perfektní utkání. Troufám si říci, že jsme Spartě byli minimálně vyrovnaným soupeřem, v určitých pasážích, především ve druhé půli, jsme byli lepší. Bušit do Sparty, která spoléhala na brejky, bylo jen vizitkou naší kvality."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Holakovský, Vostřel, Kühmel, Černý (74. Král) - Dohalský, Chalupník (65. Gregor) - Lukáš Mašek, Smožanyk, Tykva (60. Vlček) - Stránský.

Branky: 39. Smožanyk, 76. Lukáš Mašek - 10. a 18. Lehocký, 69. Walter, 83. Vitík.

Fanshop banner