Přípravný duel se vydařil Hradci lépe než Boleslavi
Klub

Přípravný duel se vydařil Hradci lépe než Boleslavi

Redakce

Boleslavští v silně kombinované sestavě, v níž dostali příležitost prokázat své schopnosti hráči z juniorky, prohráli přátelský duel s druholigovým Hradcem Králové, jehož trenér Frťala také využil hráče ze svého nejširšího kádru.

Do první šance se dostal hradecký Martan už ve 2. minutě, ale z necelých patnácti metrů netrefil branku.
V 6. minutě se Boleslavi povedla akce po pravé straně a Divišovu ostrou přízemní přihrávku Džafič z malého vápna bez přípravy usměrnil do hradecké branky - 1:0.
V příštích pěti minutách každý z týmů promarnil po jednom rohovém kopu.
V 18. minutě po přihrávce od vlastního brankáře Kamenára přišel stoper Kopa uvnitř šestnáctky o míč a zkušený hradecký útočník Martan snadno srovnal na 1:1.
Ve 21. minutě Durdevičovu bombu z necelých dvaceti metrů Kamenár výtečným zákrokem vytlačil nad břevno a druhý hradecký roh Boleslav ubránila. Ve 25. minutě Džafič z dvaceti metrů vystřelil slabě do připraveného brankáře Ottmara.
Ve 26. minutě Divišovu přihrávku na hranici velkého čtverce hradecký obránce srazil k Danielu Novákovi a ten nabídnutou šancí nepohrdl a přesnou ranou překonal Ottmara - 2:1.
Ve 32. minutě po centru zleva Durdevič ve skluzu nastřelil pravou tyč boleslavské branky a z protiútoku Novákův centr srazila hradecká obrana na druhý boleslavský roh.
Ve 40. minutě v boleslavském pokutovém území Diviš stáhl Urmu a sudí Pechanec odpískal penaltu, kterou Durdevič ranou pod břevno proměnil - 2:2.

O přestávce mezi poločasy a potom i v průběhu druhého poločasu trenéři výrazně prostřídali sestavy, což se projevilo negativně na boleslavské a pozitivně na hradecké straně. Ve 48. minutě Kopečný z deseti metrů přestřelil boleslavskou branku.
V 52. minutě po centru z pravé strany protlačil Da Silva u bližší tyče míč do boleslavské branky - 2:3.
Boleslavští ubránili čtvrtý roh soupeře a brankář Kamenár úspěšně odboxoval nebezpečný hradecký centr z levé strany. Na přelomu předposlední s poslední čtvrthodinou inkasovali nedůslední Boleslavští v deseti minutách třri góly.
V 72. minutě Hradečtí ubránili dvě Valentovy standardky, nejprve trestňák a vzápětí i roh, načež vyrazili do brejku, který zakončil Soukeník gólem ze skluzu podle Kamenára - 2:4.
V 75. minutě Hradečtí zaútočili po pravé straně, centr boleslavská defenzíva odvrátila jen k Janouškovi, který se z dvaceti metrů trefil přesně k levé tyči - 2:5.
Deset minut před koncem Černého přihrávku z levé strany osamocený Kropáček z malého vápna dorazil do boleslavské branky - 2:6.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kamenár - Křapka (41. Zabilanský), Toml, Kopa, Mareš (46. Rudzan) - Hubínek (68. Yerkhov), Valenta (78. Dib) - Diviš (46. David Novák), Matějovský (46. Komárek), Daniel Novák - Džafič (61. Šimon).

Sestava FC Hradec Králové: Ottmar (46. Mach) - Kopečný (63. Hynek), Pokorný, Kvída (46. Martinec), Plašil - Jukl (46. Černý), Janoušek, Durděvič (63. Soukemník), Urma (63. Kadlec) - Martan (63. Kropáček), Vorobev (46. Da Silva).

Góly: 6. Džafič, 27. Daniel Novák - 18. Martan, 40. Durdevič (z pokutového kopu), 52. Da Silva, 72. Soukeník, 75. Janoušek, 80. Kropáček.

Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Pospíšil

Fanshop banner