Nejmladší dorostenci obdrželi rekordní množství gólů
Klub

Nejmladší dorostenci obdrželi rekordní množství gólů

Redakce

V dosavadním průběhu podzimní sezóny z dosavadních osmi zápasů boleslavští šestnáctiletí dorostenci potřetí narazili na o rok starší protivníky podobně jako v Jablonci či Liberci. Záměr uspět herně i výsledkově jim nevyšel, přesto se drží v lepší polovině šestnáctičlenné tabulky skupiny B české ligy U17.

Úvodních dvacet minut byli boleslavští dorostenci velice aktivní a možná i o chlup lepší než soupeř, který se vyloženě nikam nehnal a spíše čekal na protivníkovy chyby, aby je mohl trestat z rychlých protiútoků. „My byli více v držení míče a na soupeřově polovině, jenže před pokutovým územím soupeře jsme byli bezradní, chyběla nám údernost a větší přímočarost. Když už jsme míč do vápna soupeře dostali, tak po centru či slabé střele jej vždy sebral vršovický brankář," posteskl si trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač. Bohemians vedení z 16. minuty zvýraznili ve třetí čtvrthodině třemi góly.

Na začátku druhého poločasu si Bohemians dali vlastní gól, ale v dalším průběhu se třikrát trefili do boleslavské branky. „Hra mezi vápny se mohla zdát být vyrovnaná, ale uvnitř velkých čtverců byl značný rozdíl. Bohemka proměnila vše s naprostou suverenitou. Smutným faktem je, že jsme téměř všechny branky hostům nabídli individuálními chybami taktickými či technickými, což uznal i samotný trenér klokanů," dodal boleslavský kouč Jaroslav Machač, jehož svěřenci dostali sedm gólů, což byl největší příděl v dosavadním průběhu podzimní ligové sezóny.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Hampl, Vostřel, Kühmel, Chalupník (46. Holakovský) - Dohalský, Kohout (46. Smejtek) - Strásnký, Lukáš Mašek, Tykva (75. Vlček) - Gregor.

Branky: 51. Kadlec (vlastní) - 16. a 30. Šalanský, 38. Knap, 45. Novák, 53. Sochor, 66. Keller, 89. Nekvasil

Fanshop banner