Sedmigólový příděl od favorizovaného protivníka
Klub

Sedmigólový příděl od favorizovaného protivníka

Redakce

V osmém mistrovském utkání boleslavští sedmnáctiletí dorostenci marně čelili nejofenzivnějšímu týmu celostátní ligy mladších dorostenců. Sparťané, kteří společně se Slávií Praha vedou v současné době ligovou tabulku, na strahovském hřišti herně převyšovali boleslavské protihráče.

Do utkání podle očekávání vstoupila Sparta aktivně. Již ve 3. minutě zasahoval stoper Coňk v boleslavské šestnáctce před dobíhajícím sparťanským útočníkem Žížalou. Pak se hrálo několik minut ve středu hřiště. V 19. minutě střílel Žížala z hranice šestnáctky těsně mimo boleslavskou branku. Ve 21. minutě boleslavský Nykodým přihrál Novotnému, kterého však sparťanští obránci zablokovali.
Ve 26. minutě zaútočil zleva sparťanský útočník Karabec a centrem do boleslavské šestnáctky našel v dobrém postavení spoluhráče Dolejše, který hlavou překonal gólmana Šebestu - 1:0.
Ve 34. minutě v závěru boleslavského útoku Pešta přihrál Snížkovi, jehož tvrdou střelu zpoza soupeřovy šestnáctky sparťanský gólman Tůma obtížně vytěsnil mimo tyče.
Ve 37. minutě chybu v boleslavské rozehrávce Šilhart nemilosrdně potrestal střelou k tyči - 2:0.
Tři minuty před přestávkou boleslavští zaútočili a po Nykodýmově přihrávce Snížkův střelecký pokus sparťanští obránci zblokovali.

Ve druhé polovině zápasu se Spartě dařilo proměňovat brankové příležitosti, Boleslavští kontrovali pouze jednou.
V 50. minutě po boleslavské ztrátě míče běžela dvojice sparťanů proti gólmanovi Šebestovi, kterého Žížala s přehledem překonal - 3:0.
V 55. minutě po Petrově přihrávce z pravé strany na střed hřiště Nykodým pálil z osmnácti metrů těsně přes sparťanskou branku.
V 61. minutě na Holoubkův centr naskočil Schánělec a hlavou usměrnil míč do boleslavské branky - 4:0.
V 63. minutě si Karabec naběhl na přihrávku svého spoluhráče a střelou k levé tyči boleslavské branky zvýšil vedení Sparty na 5:0.

Boleslavští se i za tohoto stavu snažili hrát ofenzivně. V 67. minutě po rohovém kopu dvakrát pálili vždy jen do hradby sparťanských obránců. O pět minut později vynesla boleslavská snaha zmírnění nepříznivého skóre.
V 72. minutě po Nykodýmově prodlouženém centru Snížek prostřelil sparťanského gólmana Tůmu - 5:1.
V 76. minutě po centru zleva trestuhodně volný Karabec střelou k tyči zvýšil sparťanské vedení na 6:1.

Následující boleslavské příležitosti zůstaly nevyužité. V 78. minutě Petr svůj průnik z levé strany do sparťanské šestnáctky zakončil střelou těsně mimo branku. V 83. minutě Nykodým individuální akci završil střelou do rukavic gólmana Tůmy.
V 87. minutě odehráli sparťanští obránci míč na půlku, kde se ho zmocnil Dukay a utekl boleslavským obráncům, aby v závěru svého sóla střelou k pravé tyči podél gólmana Šebesty uzavřel stav utkání na konečných 7:1.

Trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar i při vysoké prohře hledal pozitiva ve výkonu svých svěřenců: „Zasloužené vítězství domácích. My jsme se nedokázali prosazovat přes dobře presujícího soupeře a sami jsme mu nedůsledným taktickým chováním v prvním poločase dovolili vstřelit dvě branky. Ve druhém poločasu už jsme začali být nebezpečnější směrem dopředu, ale ztráceli jsme pozornost v obranné fázi, kde každou naši chybu soupeř potrestal. Náš tým k utkání přistoupil dobře se snahou o odvážný herní projev. I přes nedobře vypadající výsledek bylo v naší hře dost pozitivních věcí, na kterých musíme do budoucna stavět."

Sestava AC Sparta Praha U17: Tůma - Rydval, Vitík, Dolejš, Borkovec (78. Klimenda) - Freisinger, Lukavský (63. Dukay) - Šilhart (46. Holoubek), Sejk (46. Schánělec), Karabec - Žížala (63. Gedeon).

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Šebesta - Vlk, Coňk, Pechanec, Prajs - Novotný (60. Šára), Nykodým, Snížek, Pešta (66. Rulc) - Petr, Kadlec (46. Svoboda).

Branky: 63. a 76. Karabec, 26. Dolejš, 37. Šilhart, 50. Žížala, 61. Schánělec, 87. Dukay - 72. Snížek.

ŽK: Sejk - Novotný

Rozhodčí: Machýček - Koval, Cichra

Diváků: 150

Fanshop banner