Osmnáctiletí schytali rekordní podzimní debakl
Klub

Osmnáctiletí schytali rekordní podzimní debakl

Redakce

Osmé mistrovské utkání Boleslavští vysoko prohráli s dosud neporaženým favoritem skupiny B české ligy starších dorostenců a s pátou nejslabší ofenzívou v konkurenci šestnácti družstev klesli na třetí příčku od konce tabulky.

Od úvodní minuty se vršovičtí klokani vrhli do útoku a záhy poprvé změnili skóre. Už v 6. minutě využili rohového kopu a jejich hráč se prosadil z prostoru u zadní tyče - 0:1. Bohemians skvěle a rychle kombinovali a tlačili boleslavskou obranu k chybám. Další góly padaly po obdobných situacích, kdy se vršovičtí hráči prosazovali po centrech ze stran a v 17. minutě již vedli 0:3. Protože v nátlakové hře nepolevovali a v ofenzívě byli maximálně efektivní, tak během dalších sedmi minut přidali tři góly a ve 31. minutě mělo skóre podobu 0:6. V poslední minutě poločasu ještě upravili na hrozivých 0:7.

Ve druhém poločase Boleslavští bojovali o čest. V 64. minutě boleslavský brankář Hartych skvělým zákrokem chytil soupeřův pokutový kop. Bohužel o tři minuty později po dalším faulu v pokutovém území se opět kopala penalta proti boleslavské brance a na tu už Hartych nedosáhl - 0:8. Teprve v 71. minutě zaznamenal Havlina čestný boleslavský úspěch - 1:8. I tak boleslavští osmnáctiletí dorostenci prohráli rekordně nejvyšším rozdílem v aktuální podzimní sezóně. „Na sílu soupeře jsme prostě neměli. Gratulujeme mu k jasné výhře," zněl stručný komentář vysoké porážky z úst trenéra boleslavských dorostenců Jana Navrátila.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Kučera, Bárta, Mísař, Johanides - Gracl, Baborák - Roháček, Havlina, Patrik Novák (60. Chládek) - Motyčka (69. Mrnka).

Gól FK MB U18: Havlina

Fanshop banner