Boleslavští nestačili na druholigovou Chrudim a vypadli z poháru
Klub

Boleslavští nestačili na druholigovou Chrudim a vypadli z poháru

Redakce

Boleslavský bezkrevný výkon kontrastoval s bojovností druholigových chrudimských fotbalistů, kteří dvěma góly v prvním poločase rozhodli o svém postupu ze třetího kola do osmifinále aktuálního ročníku MOL Cupu.

V úvodní čtvrthodince mírnou herní převahu Boleslavští nevyužili, pouze ve 14. minutě získali roh a Matějovského oblouček snadno zpacifikoval chrudimský brankář Zima. V příští minutě dvě slibné akce Džafiče zastavili rozhodčí kvůli ofsajdům. V 16. minutě se Daniel Novák prodral zleva do soupeřova vápna, první střelu Zima vyrazil a druhá se odrazila od levé tyče chrudimské branky. Boleslavští nevyužili další tři rohy ani dva trestňáky z příhodných pozic. Ve 30. minutě po Kateřiňákově centru Hůlka hlavičkoval do brankáře Zimy. Ve 32. minutě Džafičův trestný kop Zima vyrazil. Potom v pěti minutách dvakrát Chrudimští přehráli nedůraznou boleslavskou defenzívu.
Ve 35. minutě Řezníčkův centr z pravé strany Froněk snadno z malého vápna sklepnul do boleslavské branky - 1:0.
Ve 40. minutě Matějovský nedaleko vlastní šestnáctky ztratil míč, což soupeř potrestal, když Dostálkův centr Šípek hlavou usměrnil k pravé tyči - 2:0.

Mezi chrudimskými úspěchy střílel Kateřiňák z trestného kopu, gólmanem vyražený míč nikdo z boleslavských hráčů nevyužil k dorážce.

Do druhého poločasu boleslavský kouč Weber posílil ofenzívu, když místo Křapky a Matějovského poslal so hry Ladru a Komlichenka. Boleslavští sice po většinu pětačtyřiceti minut soupeře nepouštěli z jeho poloviny hřiště, ale postrádali nápaditost v koncovce a proto nepříznivé skóre nezměnili. Ve 49. minutě Novákův trestný kop z boku šestnáctky skončil v rukavicích chrudimského brankáře. V 53. minutě Chrudimští z ojedinělého útoku získali svůj první roh v tomto utkání a po jeho rozehrání Froňkem hlavičkoval Krčál k pravé tyči, kam se Kamenár vrhnul včas.
Boleslavské bezzubé útočení téměř nezaměstnalo chrudimského brankáře Zimu. A tak teprve v 78. minutě po Novákově centru a Komlichenkově hlavičce těsně vedle pravé tyče se dalo mluvit o nebezpečné akci. V 87. minutě po faulu na Komlichenka kopal Džafič trestňák těsně nad chrudimskou branku. V 88. minutě byli Boleslavští blízko skórování, když si Divišův centr uvnitř soupeřova vápna zpracoval Komlichenko a chytrým obloučkem překonal Zimu, ovšem stoper Krčál stihnul z lajny míč odkopnout.
Ve čtyřech nastavených minutách z Kateřiňákova centru Takács hlavičkoval slabě, šestý boleslavský roh skončil bez efektu a po Novákově trestném kopu Komlichenko hlavičkoval těsně nad chrudimskou branku. A tím bylo ostudné vyřazení FK Mladá Boleslav ve třetím kole z českého poháru dokonáno.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kamenár - Pauschek, Hůlka, Král, Křapka (46. Ladra) - Hubínek (68. Takács) - Diviš, Matějovský (46. Komlichenko), Kateřiňák, Daniel Novák - Džafič.

MFK Chrudim: Zima - Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa - Langr - Dostálek, Kopecký, Vodrážka (70. Rybička), Froněk (64. Stránský) - Šípek (85. Sixta).

Góly: 35. Froněk, 40. Šípek

ŽK: Kopecký, Zima - Křapka, Král

Rozhodčí: Rejžek - Melichar, Michal Novák

Diváků: 1150

Fanshop banner