Střelnice proti poslednímu družstvu v tabulce
Klub

Střelnice proti poslednímu družstvu v tabulce

Redakce

Boleslavští nejmladší dorostenci rozstříleli nejslabší družstvo skupiny B české ligy z hradecké Olympie, které v dosud odehraných sedmi mistrovských zápasech nezískalo ani jeden bod, čtrnácti góly, z nichž polovinu nastřílel Lukáš Mašek.

Po dvou předchozích prohrách 0:4 toužili boleslavští šestnáctiletí dorostenci pocítit vzrušení z vítězství, vstřelených branek a především z povedeného výkonu. Olympia zasloužila respekt, že se nezakopala, chtěla hrát fotbal, ale na mladoboleslavské fotbalisty neměla. Ti na domácím hřišti proti nejslabšímu podzimnímu soupeři herně dominovali, což i potvrdili výsledným skóre. Nepodlehli podcenění ani uspokojení a odmakali utkání od první do poslední minuty, nepolevili ani po jednoznačném poločasovém vedení o deset gólů. „Dozadu hráli důsledně a obětavě, dopředu byli kvalitní a hlavně aktivní," pochválil boleslavské hráče trenér Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Hampl, Vostřel, Holakovský, Tykva (60. Lenikus) - Dohalský, Šára (46. Kühmel) - Smožanyk, Lukáš Mašek (60. Král), Stránský - Gregor.

Góly: 6., 22., 32., 35., 36., 38. a 47. Lukáš Mašek, 4., 33. a 79. Stránský, 43. a 79. Gregor, 12. Šára, 60. Holakovský.

Fanshop banner