Po jasně vyhraném prvním poločase druhý trestuhodně promarnili
Klub

Po jasně vyhraném prvním poločase druhý trestuhodně promarnili

Redakce

V nedělním dopoledni osmnáctiletí dorostenci proti hradecké Olympii, která dosud v podzimní sezóně nevyhrála, po jednoznačně vyhraném poločase polevili a přišli o vítězství. Pokažený druhý poločas částečně napravili ziskem bonusového bodu za vyhraný pozápasový penaltový rozstřel, ale s pátou nejslabší ofenzívou zůstávají nadále ve spodní třetině tabulky české ligy.

První poločas vyzněl jasně pro domácí boleslavské družstvo, jehož hráči od prvních okamžiků bylo aktivnější a snažili si vytvářet gólové šance. V 9. minutě se po Motyčkově centru přesně trefil Kučera - 1:0. Další boleslavská radost přišla ve 23. minutě, kdy Gracl skvěle rozehrál rohový kop a Mísař nekompromisně hlavou zvýšil na 2:0. Poslední změna skóre nastala minutu před koncem poločasu. Centr z pravé strany prošel až na prostor zadní tyče, kde se Johanides pohotově trefil na 3:0.
V druhém poločase se situace zcela otočila. Boleslavští v 50. minutě po nezodpovědné rozehrávce ztratili míč, což hradečtí potrestali prvním prostřelením brankáře Hartycha - 3:1. Boleslavští dorostenci po inkasovaném gólu nepochopitelně ztratili klid a jistotu v držení míče a Hradečtí rychlými protiútoky ohrožovali Hartychovu branku. V 68. minutě po centru nechala boleslavská obrana uvnitř pokutového území volného protihráče, který snadno snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. O sedm minut později Hradečtí vyrovnali, neboť boleslavským obráncem nešťastně zblokovaný centr zapadl přes Hartycha do sítě - 3:3.
Utkání tak po devadesáti odehraných minutách skončilo bez vítěze a na řadu přišla série pokutových kopů. Po výsledku pozápasového rozstřelu FK Mladá Boleslav U18 - FC Olympia Hradec Králové U18 5:4 si boleslavští dorostenci připsali k jednomu bodu za remízu další bod navíc.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl ze ztráty téměř vyhraného utkání hodně rozmrzelý: „První poločas jsme hráli dobře a vstřelili tři góly, což bylo velmi pozitivní. Ve druhé půli jsme ovšem nepochopitelně nabídli soupeři šanci po naprosto nezodpovědné rozehrávce a inkasovaný gól nás rozhodil natolik, že jsme ztratili koncentraci a sebedůvěru. Druhý inkasovaný gól byl po hrubé individuální chybě a třetí po zblokovaném centru vlastní. Tentokrát jsme ztratili bod. Takový zápas v naší situaci nemůžeme pustit, byla to velká chyba."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Nejeschleba (66. Chládek), Bárta, Mísař, Johanides - Gracl, Baborák (57. Smejtek) - Motyčka, Vozáb (46. Patrik Novák), Kučera - Havlina.

Góly FK MB U18: 9. Kučera, 23. Mísař, 44. Johanides

Fanshop banner