Boleslav rozstřílela soupeře v závěrečné desetiminutovce
Klub

Boleslav rozstřílela soupeře v závěrečné desetiminutovce

Redakce

Před utkáním byl mezi soupeři rozdíl pouhý jeden bod. Oba týmy v osmi odehraných kolech vyhrály po třech zápasech, desátá Boleslav měla deset a dvanácté Slovácko devět bodů. Nebylo proto divu, že střetnutí bylo neúprosným a vyrovnaným soubojem. Boleslavští protivníka rozstříleli až v závěrečných deseti minutách a výrazně si polepšili postavení v aktuální ligové tabulce.

Úvodní oboustranně nevýraznou čtvrthodinku oživily nedůrazná zakončení boleslavského Přikryla a slovácká šance po srážce Hůlky s Pauschekem, po níž následoval reflexivní Šedův zákrok proti soupeřově zakončení. V 15. minutě po parádním Konatého centru z pravé strany Komlichenko v jasné šanci na malém vápně netrefil míč. Ve druhé čtvrthodince Boleslavští zvýšili tlak na soupeřovu branku a vynutili si sérii standardních situací, v době od 17. do 26. minuty kopali čtyři rohy a tři trestňáky.
Ve 27. minutě boleslavský rychlý útok po pravé straně odtáhl Přikryl a do jeho centru se u bližší tyče důrazně vrhl Mareš a usměrnil ho do levého horního růžku slovácké branky mimo dosah gólmana Daňka - 1:0.
Minutu po vedoucím gólu pádil Komlichenko proti slovácké brance, ale ztratil kontrolu nad míčem. Ve 30. minutě po Havlíkově střele získalo Slovácko svůj jediný roh v prvním poločase, po jehož rozehrání míč od boleslavské branky odhlavičkoval Pauschek. Ve 36. minutě Přikrylův technický křížný pokus jen těsně minul cíl. V závěrečné minutě poločasu se Komlichenko neprodral přes dva protihráče a k odraženému míči se dostal Přikryl, jenž pokusem o přelobování brankáře netrefil slováckou branku.

Druhý poločas byl zajímavou podívanou se šťastným vyvrcholením pro Boleslav. Slovácko se do hry vrátilo s velkým nasazením a neúnavně dotíralo na boleslavskou branku. Za čtvrt hodiny si vynutilo šest rohových kopů a brankáře Šedu zaměstnávalo i ze hry. Gól však nedalo, nýbrž inkasovalo.
V 55. minutě se Boleslavští vymanili ze soupeřova tlaku, Ladra přenesl hru z levé na pravou stranu hřiště Divišovi, který přihrál Přikrylovi, jehož střela tečovaná obráncem skončila za zády slováckého brankáře Daňka - 2:0.
Druhý obdržený gól Slovácko nepřibrzdil. Rezek přízemní ranou těsně minul Šedovu branku. V 59. minutě Slovácko rozehrávalo dva rohy, teprve druhý odvrátil Šeda mimo boleslavskou šestnáctku. V 62. minutě Přikryl vystihl soupeřovu přihrávku, ve vápně přihrál Marešovi a ten ve stoprocentní gólové šanci nastřelil brankáře Daňka. V příští minutě v brejkové situaci Komlichenko přihrál Marešovi a z jeho centru Diviš bez přípravy přestřelil slováckou branku. Zanedlouho boleslavské neproměněné šance soupeř potrestal.
V 64. minutě se Slovácku povedl útok po levé straně, odkud Sadílek zacentroval před boleslavskou branku a Kuchta hlavou v pádu usměrnil míč k levé tyči - 2:1.
Slovácko pochopitelně přidalo v ofenzivní snaze, a protože Boleslavští nechtěli připustit zvrat v utkání, přelévaly se útoky od jedné branky ke druhé. Na závěrečnou čtvrthodinku poslal boleslavský kouč Weber do hry Matějovského a ten podle očekávání přispěl k úspěšnému završení dramatické podívané.
V 80. minutě Matějovský svojí typicky chytrou kolmicí poslal do brejku Komlichenka, který po blafáku Daňkovi snadno do prázdné branky zvýšil boleslavské vedení na 3:1.
V 83. minutě se Diviš na pravé straně elegantně uvolnil přes protihráče a přesně přihrál do šestnáctky Matějovskému, jenž po zemi k pravé tyči skóroval - 4:1.

V 85. minutě pátý gól ve slovácké síti z Přikrylovy kopačky rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. V 86. minutě slovácký kapitán Daníček podruhé fauloval tak, že byl potrestán žlutou kartou, ale v tomto utkání již druhou (první viděl v 17. minutě), tudíž mu sudí Lerch vzápětí ukázal červenou a vyloučil jej předčasně ze hry. Oslabenému soupeři přidali Boleslavští přeci jenom pátý gól.
V 89. minutě Komlichenko rázným pokutovým kopem prostřelil slováckého gólmana Daňka - 5:1. Ruský kanonýr si tak připsal desátou trefu v devátém mistrovském zápase a upevnil si pozici na čele aktuálního pořadí prvoligových střelců.
V nastavených třech minutách Matějovský ještě poslal do gólové šance Diviše, ale jeho nedůrazné zakončení Daněk lapil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Hůlka, Keresteš - Takács, Mareš - Ladra (75. Matějovský), Přikryl (85. Džafič), Konaté (31. Diviš) - Komlichenko.

Sestava 1. FC Slovácko: Daněk - Juroška, Daníček, Šimko, Reinberk (46. Sadílek) - Janošek - Kalabiška (79. Zajíc), Krejčí, Havlík, Rezek - Kubala (57. Kuchta).

Gól: 80. a 89. Komlichenko (druhý z pokutového kopu), 27. Mareš, 55. Přikryl, 83. Matějovský - 64. Kuchta

ŽK: Mareš - Daníček, Krejčí

ČK: Daníček (v 86. minutě)

Rozhodčí: Lerch - Koval, Melichar

Diváků: 2110

Fanshop banner