Vyrovnaný zápas prohráli taktickou chybou po autovém vhazování
Klub

Vyrovnaný zápas prohráli taktickou chybou po autovém vhazování

Redakce

V bojovném utkání boleslavští dorostenci předvedli dobrý výkon s touhou po vítězství, ale selhali střelecky. Protože ani jednou nepřekonali soupeřova brankář, tak o jejich prohře rozhodl jediný hradecký gól krátce po změně stran.

V prvním poločase Boleslavští působili jistějším dojmem v práci s míčem, ale brankovou šanci si nevypracovali. V obranné fázi pracovali dobře a hradeckého protivníka do nebezpečné koncovky nepustili.

Na začátku druhého poločasu Boleslavští udělali taktickou chybu při soupeřově autovém vhazování a hradecký forvard Březák je za to potrestal gólem, který se nakonec ukázal být jediným a tím pádem rozhodujícím. Boleslavští potom při snaze o vyrovnání čelili brejkovým situacím soupeře, z nich však už ke změněn skóre nedošlo.

I přes prohru trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar našel důvod k pochvale: „Odehráli jsme velmi dobré utkání. Předvedli jsme kondičně náročný výkon, který jsme však proti dobře bránícímu soupeři nedokázali přetavit ve vstřelení gólu. Pokud utkání v takovémto tempu a nasazení odehrajeme každý týden, budeme se posouvat správným směrem."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Lichtenberg - Vlk, Coňk, Pechanec, Tichý (46. Prajs) - Novotný (61. Kohout), Nykodým, Snížek, Pešta (46. Roháček) - Pažout (61. Svoboda), Kadlec (77. Rulc).

Sestava FC Hradec Králové U17: Čábelka - Hak, Zawada, Baloun, Kadrmas - Novotný (76. Kedroň), Dostál (84. Janečka), Jonáš (89. Kozel) - Malý (61. Jelínek). Śípek (67. Hlaváč), Březák.

Gól: 55. Březák

Rozhodčí: Šimeček - Novák, Nedvěd

Fanshop banner