Na hřišti lídra ligové tabulky neuspěli
Klub

Na hřišti lídra ligové tabulky neuspěli

Redakce

V šestém kole nejmladší boleslavští dorostenci zavítali na liberecký městský stadion, kde je čekal lídr skupiny B české ligy U17. Boleslavští soupeři nestačili a liberecké družstvo U17 výhrou potvrdilo svoji pozici v čele tabulky bez ztráty bodu s impozantním skóre 43:1.

V prvním poločase měli Boleslavští až přílišný respekt k o rok staršímu soupeři a logická nižší rychlostní a silová úroveň jim nedaly na výběr, než bránit svoji branku na hranici sebeobětování, ale ani to nestačilo a poločasové skóre bylo ještě milosrdné. „Dopředu jsme měli snahu, ale byli jsme nepřesní. Kolikrát jsme běhali bez míče a po jeho zisku ho domácím hned první přihrávkou odevzdali," povzdechl si trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač.

Do druhé půle boleslavští dorostenci již nechali obavy, strach a respekt k soupeři v kabině. Makali, dřeli, bojovali a občas už i soupeře pěknými akcemi potrápili, ve finále však bez kýženého gólového efektu. Liberecký soupeř měl nadále více ze hry, ale Boleslavští mu rapidně zlepšeným výkonem dovolili skórovat už jen jednou, a to po standardní situaci. „První půle byla pro nás nesmírně poučná ve všech směrech, za druhou naši hráči zaslouží pochvalu," poznamenal boleslavský trenér Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Vlček (63. Tomáš Král), Vostřel, Kühmel (46. Hampl), Černý (75. Milan Novák) - Dohalský, Holakovský - Stránský, Lukáš Mašek, Smožanyk - Gregor.

Branky: 30. Ješeta, 39. Zounek, 45. Křeš, 86. Hejl

Fanshop banner