Prohráli navzdory bojovnému výkonu
Klub

Prohráli navzdory bojovnému výkonu

Redakce

V nedělním poledni boleslavští dorostenci U18 se střetli s libereckým dorosteneckým výběrem U19, který byl od úvodních minut lepším týmem a vytvářel si nespočet šancí, z nichž tři proměnil. Liberečtí tak uhájili své postavení na druhé příčce ligové tabulky skupiny B české ligy U19, v níž Boleslavští s jedinou výhrou klesli na čtvrté místo od konce.

V prvním poločase liberecký trvalý tlak vyústil v 17. minutě v pokutový kop proti boleslavské brance, ale brankář Hartych skvělým zákrokem nedovolil změnu skóre. Liberečtí se dočkali až po půlhodině hry. Ve 34. minutě diagonální střelou šli do vedení 1:0. Za další čtyři minuty již byl rozdíl ve skóre o dva góly, když se po výborném míči za obranu dostal liberecký útočník sám před Hartycha a překonal jej - 2:0. V poslední minutě první půle se přesně k tyči trefil liberecký záložník - 3:0.

Ve druhém poločase Liberečtí drželi třígólový náskok a vytvářeli si další střelecké příležitosti. Skvělý boleslavský gólman Hartych ovšem již nedovolil další navýšení skóre. Naopak jeho spoluhráči se mohli radovat v 84. minutě po akci Tichého, který po obejití tří protihráčů přihrál volnému Petrovi, ovšem tomu střeleckou pozici na poslední chvíli zmařil liberecký stoper. V 86. minutě po nadějné akci Johanidese nejprve ve skluzu před brankou neuspěl Vozáb, a po něm ani Roháček, jenž dorážkou u zadní tyče trefil jediného bránícího hráče na brankové čáře. „Liberečtí zaslouženě vyhráli, ale boleslavští dorostenci bojovali se ctí," prohlásil po prohře boleslavský trenér Jan Navrátil.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Nejeschleba - Bárta, Mísař, Johanides - Gracl, Baborák (65. Tichý) - Kučera, Vozáb, Patrik Novák (55. Roháček) - Havlina (51. Petr).

Fanshop banner