Nejmenším fotbalistům začala škola
Klub

Nejmenším fotbalistům začala škola

Redakce

S dvoutýdenním odkladem v pondělí 17. září 2018 začal nový školní rok v mladoboleslavské základní škole Pastelka v ulici 17. listopadu mimojiné také pro prvňáčky specializované sportovní třídy se zaměřením na výchovu malých fotbalistů a basketbalistek.

Zpoždění, které jistě uvítala většina školáků, ale přidělalo starosti pedagogům, způsobila plánovaná rekonstrukce školní budovy. Nováčky sportovní třídy i jejich rodiče osobně přivítala ředitelka základní školy Pastelka Iva Kollinová, prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek, členové představenstva FK Mladá Boleslav Aleš Juranka a Miroslav Olšák, manažer klubové komunikace Jiří Koros, trenéři fotbalové mládeže Milan Šíp, Jiří Mašek, Zdeněk Bělík, Vlastimil Frýdek a prvoligoví fotbalisté Marek Matějovský, Lukáš Hůlka a Tiémoko Konaté.
Všichni prvňáčkové sportovní třídy obdrželi dárky a upomínkové předměty, ovšem až po tom, kdy předvedli své dovednosti, fotbalisté kopáním míče do malé branky a basketbalistky házením míče do koše. Očekávaným završením prvního dne ve škole bylo pro děti i rodiče společné i individuální fotografování.
Tradice sportovní třídy v základní škole Pastelka letos načala již třináctou kapitolu, neboť tento projekt v Mladé Boleslavi existuje od září 2006, kdy první žáci a žákyně nastoupili do úvodního ročníku.

Fanshop banner