Utkání rozhodl třetí gól, shodli se trenéři Weber a Rada
Klub

Utkání rozhodl třetí gól, shodli se trenéři Weber a Rada

Redakce

Boleslav po dvou letech vyhrála v Jablonci a vyhrála jednoznačně o tři góly, což se jí na Střelnici dosud nepovedlo. Třetí gól v jablonecké brance za rozhodující moment pro vývoj utkání označili oba trenéři, jablonecký Petr Rada i boleslavský Jozef Weber.

„Bylo to zasloužené vítězství," prohlásil Jozef Weber na úvod svého hodnocení v jabloneckém tiskové středisku. „V úvodní patnáctiminutovce jsme se nedobře srovnali s aktivní ofenzívou soupeře, ale z první střely jsme dali vedoucí gól a po něm byli odvážnější v útoku. Hráče jsem v poločase upozorňoval, že nic není hotovo a musím je pochválit, že začátek druhé půle odehráli aktivně, nenechali se zatlačit a třetím gólem rozhodli utkání. Díky výbornému výkonu brankáře Šedy jsme poprvé v této sezóně udrželi čisté konto," dodal Jozef Weber a pod vlivem novinářských dotazů se vyjádřil ke dvěma individuálním výkonům: „Komlichenko hraje dobře a je na nás všech, aby si střeleckou formu udržel. Šeda podal výborný výkon, předvedl dobré reflexy a za něho i za tým jsem rád za vychytanou nulu."

Petr Rada se sice nerad, přesto s nadhledem srovnal s nečekanou prohrou: „Samozřejmě prohra mě mrzí. Soupeř nás vyškolil z proměňování šancí. Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale finální fáze byla hodně špatná. Co se nám dříve dařilo, to jsme tentokrát nezvládali. Z první vážnější situace se soupeř dostal do vedení. Bylo to nepříjemné a bohužel brzo jsme dostali druhou zbytečnou branku. Vzadu jsme před soupeřem couvali a pozdě dostupovali hráče. Po přestávce jsme posílili útok Chramostou a snažili se něco se zápasem udělat, ale dostali jsme třetí zbytečný gól, který utkání rozhodl. Góly jsme dostali po chybách, které jsme v předchozích zápasech nedělali. Celkově se nám zápas nevydařil, byli jsme dopředu aktivní jen pětadvacet minut, takže zasloužená naše porážka."

Fanshop banner