Boleslav veze tři body z Jablonce a Šeda vychytal první podzimní nulu
Klub

Boleslav veze tři body z Jablonce a Šeda vychytal první podzimní nulu

Redakce

Boleslavští uspěli v bojovném zápase na hřišti letošního účastníka základní skupiny Evropské ligy herní disciplínou, střeleckou pohotovostí a výkonem brankáře Šedy, jenž chvílemi předváděl zázraky na hranici přírodních zákonů a tak výrazně přispěl k prvnímu boleslavskému zápasu bez inkasovaného gólu v aktuální ligové sezóně.

V prvním poločase po opatrném začátku měl Jablonec téměř půl hodiny převahu. Střely severočeských hráčů často blokovali boleslavští obránci a ty, které prošly, pochytal jistý Šeda. Bez nebezpečí pro boleslavskou branku vyzněly i tři rohové kopy. Při boleslavských útočných pokusech v 8. minutě střílel Mareš nepřesně a o deset minut později Komlichenko hlavičkoval nedůrazně a tudíž neúspěšně.
Ve 28. minutě Ladra přihrál Marešovi, po jehož neúspěšném střeleckém pokusu se k míči uvnitř soupeřovy šestnáctky dostal Přikryl, který se po zemi trefil k pravé tyči - 0:1.
A za pět minut bylo boleslavské vedení dvojnásobné.
Ve 34. minutě Pauschekův přetažený centr Konaté hlavičkoval podle zmateného Hrubeše do brány, ale ještě před lajnou míč doklepl definitivně do sítě Komlichenko - 0:2.
Jablonečtí odpověděli Hübschmanovou dělovkou, kterou pozorný Šeda chytil. V předposlední minutě prvního dějství Komlichenka uvnitř pokutového území srazil brankář Hrubý, ale sudí Julínek zcela nepochopitelně místo jasné penalty proti jablonecké brance odpískal faul boleslavského útočníka na brankáře...

Na začátku druhého poločasu proti očekávané jablonecké snaze zvrátit vývoj utkání vyrukovali Boleslavští sebevědomou ofenzivní taktikou. Spolupráce Takácse s Ladrou, o chvíli později Komlichenka s Ladrou, ale ani Konatého sprinterský souboj úspěchy nepřinesly. Ve žluté fázi zápasu sudí Julínek napomínal v sedmi minutách (55.-62.) čtyři hráče, po dvou z každého mužstva. Uklidnění na hřišti přišlo s třetím gólem v jablonecké brance.
V 67. minutě se Boleslavi povedl brejk po pravé straně, v jehož finále si Přikrylův centr uvnitř soupeřova vápna krásně hrudí zpracoval Takács a v akrobatické střelecké pozici se trefil k pravé tyči, kam Hrubý nestihl skočit - 0:3.
Zápas se zdál být rozhodnutý, ovšem Jablonečtí neúnavně útočili a ve světle pomyslných reflektorů zářil boleslavský gólman Šeda. V 68. minutě vytáhl z levého horního růžku Doležalovu hlavičku, v 71. minutě odvážným zákrokem proti Holešovi přinutil jabloneckého hráče k nepřesné koncovce, v 81. minutě vychytal exboleslavského Chramostu v sóle po Acostově parádní kolmici, o dvě minuty později po sedmém soupeřově rohu vytáhl Považancovu bombu nad břevno, v 86. minutě zmařil šanci Ikaunieksovi a v nastaveném čase vyrazil na osmý rohový kop Trávníkovu dělovku z dvaceti metrů. Na druhé straně hřiště se v nastavených třech minutách dostal k zakončení boleslavský Diviš, ale těsně přestřelil Hrubého branku.

Sestava FK Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Hanousek - Masopust (75. Acosta), Trávník, Hübschman (65. Ikaunieks), Považanec, Jovovič (46. Chramosta) - Doležal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Hůlka, Keresteš - Takács, Mareš (85. Hubínek) - Ladra (64. Džafič), Přikryl (89. Diviš), Konaté - Komlichenko.

Góly: 28. Přikryl, 34. Komlichenko, 67. Takács

ŽK: Doležal, Holeš - Konaté, Ladra, Mareš

Rozhodčí: Julínek - Podaný, Kubr

Diváků: 3011

Fanshop banner