Boleslavské dorostence Hradečtí předčili v produktivitě
Klub

Boleslavské dorostence Hradečtí předčili v produktivitě

Redakce

Boleslavští mladší dorostenci v pátém kole přivítali Hradec Králové, proti kterému se jim výsledkově dlouhodobě nedaří a ani tentokrát neblahou historii nezměnili. V ligové tabulce české ligy mladších dorostenců jsou Boleslavští šestí a Hradečtí je s druhou nejproduktivnější ofenzívou skupiny B přeskočili o jeden bod.

Po celé utkání si hradecký soupeř udržel konstantní výkonnost, hrál rychlý přímočarý fotbal plný náběhů. Boleslavští byli méně pohybliví a nepřesní. Tahali za kratší konec, přesto prohra o čtyři góly neodpovídala hernímu obrazu. Hradečtí však byli v porovnání s boleslavskými fotbalisty produktivní při využívání protivníkových chyb.
Po půlhodině bezgólové hry Boleslavští první gól soupeři darovali. Ve 32. minutě se Kühmel místo jednoduchého odehrání hlavou snažil míč ve vlastním vápně zpracovat a když mu odskočil k hradeckému protihráči, tak Schober snadno otevřel skóre - 0:1. O pět minut později po naprosto zbytečném Holakovského faulu zvýšil Hypšman z penalty na 0:2.Na začátku druhé půle Boleslavští zvýšeným úsilím zatlačili soupeře na jeho polovinu, ale v koncovce se neprosadili. Nejblíže úspěchu byl v 58. minutě Mašek, který nastřelil břevno hradecké branky, ale z následného protiútoku dal gól Schober - 0:3. Po obdrženém třetím gólu Boleslavští herně uvadli. Dohrávali v křeči a pět minut před koncem ještě dostali čtvrtou branku - 0:4.
Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač si mohl jen povzdechnout: „O čtyři góly jsme horší nebyli, ale efektivita rozhodla. Jako tentokrát nám pohyb ještě nikdy nechyběl. Neběhali jsme, i proto nás soupeř přehrál."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Černý (46. Chalupník), Vostřel, Kühmel, Tykva (69. Hampl - Zedníček (55. Vlček), Holakovský - Lukáš Mašek, Dohalský, Smožanyk - Gregor.

Sestava FC Hradec Králové U16: Rubeš - Semerák, Hypšman, Slivka, Houdek - Ludvík (52. Zengler), Včelák (27. Junek), Velinský, Schmoranz - Schober (70. Horkel), Šrejber (61. Brychta)

Branky: 32. a 58. Schober, 37. Hypšman (z pokutového kopu), 86. Schmoranz

Fanshop banner