Z jihu Čech odjeli s prázdnou
Klub

Z jihu Čech odjeli s prázdnou

Redakce

Vyrovnané a bojovné utkání rozhodla větší produktivita domácího budějovického týmu. Boleslavští v novém ročníku teprve podruhé prohráli a s osmi body z pěti odehraných utkání se drží v lepší polovině pořadí celostátní dorostenecké ligy U19.

Do utkání vstoupili zdařileji českobudějovičtí dorostenci a brzo vedli.
V 5. minut se při prvním nebezpečném jihočeském útoku po levé straně nechal Zmij snadno obelstít a Malecha střelou na zadní tyč otevřel skóre utkání - 1:0.
V 19. minutě na boleslavský dlouhý míč za budějovickou obranu vyběhl brankář Červenec a zahrál rukou mimo vlastní pokutové území, čímž Pechovi zmařil jednoznačnou možnost ke skórování. Brankáře nejprve potrestal rozhodčí žlutou kartu a následně Blažíček gólem.
Ve 20. minutě se boleslavským dorostencům povedl nacvičený signál při zahrávání trestného kopu a Blažíček vyrovnal na 1:1.
Ve 39. minutě budějovický tým zahrozil z pravé strany, a když se uvnitř pokutového území útočník až příliš lehce otočil kolem Kalabise, tak soupeřovo zakončení chytil brankář Štipl. Ve 41. minutě nedorozumění v budějovické obraně nevyužil Milner, když v samostatném úniku netrefil branku soupeře.

V druhém poločase padl jediný gól, pohříchu do boleslavské branky. V 53. minutě Bičiště připravil velkou šanci pro Milnera, který však ve velké šanci nedostal míč za záda budějovického brankáře. V 66. minutě Pech obešel několik budějovických protihráčů, ale velkou střeleckou příležitost pokazil nedůrazným zakončením do středu branky.
V 72. minutě po centru z levé strany boleslavští obránci neobsadili budějovického kapitána Malechu a ten střelou k levé tyči rozhodl utkání - 2:1.
V 77. minutě po boleslavském rohovém kopu se dostal k zakončení Kalabis, ale brankář Červenec byl na místě. V 85. minutě se při závaru před Červencovou brankou budějovická defenzíva ubránila s vypětí všech sil a za přispění štěstí. V 88. minutě rychlý jihočeský protiútok do otevřené boleslavské obrany zneškodnil bravurním zákrokem brankář Štipl.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík litoval neproměněných šancí: „Ve vyrovnaném a bojovném utkání měl každý tým úseky hry, kdy byl lepší než soupeř. Utkání by slušela spíše remíza, ale náš tým v rozhodujících momentech dvakrát zaspal při bránění v pokutovém území a na druhé straně naše brankové příležitosti zůstaly nevyužité."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Štipl - Zmij, Kalabis, Böhm, Skramuský (75. Nejeschleba) - Blažíček, Mašek - Para (80. Vozáb), Pech, Bičiště - Milner (82. Bárta).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Červenec - Matuška, Míka, Fišl, Ardamica - Pravda (85. Sypal), Pařízek, Šplíchal (90. Machač), Malecha, Sedlák (75. Jiran) - Strejček.

Góly: 5. a 72. Malecha - 20. Blažíček

Diváků: 100

Fanshop banner