V přípravném duelu Boleslav porazila Varnsdorf
Klub

V přípravném duelu Boleslav porazila Varnsdorf

Redakce

Utkání mělo vyloženě tréninkový charakter, neboť oba týmy, prvoligová Boleslav i druholigový Varnsdorf, nastoupily v sestavách výrazně odlišných od těch, v jakých hrály mistrovské zápasy v dosavadním průběhu podzimní sezóny. Dosud málo využívaní adepti základní boleslavské sestavy předváděli především v prvním poločase svižný ofenzivní fotbal.

Zápas začal brzkým boleslavským gólem.
V 1. minutě po útoku zleva a ostrém centru Daniela Nováka se do zakončení hrnuli Valenta s Dohnalíkem, ale z malého vápna se trefil do vlastní branky varnsdorfský obránce Heppner - 1:0.
V 6. minutě první varnsdorfský roh odhlavičkoval Křapka a boleslavský protiútok zakončil Diviš, jehož střelu gólman od levé tyče vyrazil. Ve 14. minutě po autovém vhazování a spolupráci s Valentou krásně z levé strany odcentroval Daniel Novák a u vzdálenější tyče Křapka hlavičkoval vedle branky. O tři minuty později Dohnalíkův centr varnsdorfský gólman Samoel přikryl před Divišem. V 19. minutě Varnsdorf zaútočil po pravé straně a centr Lukáše Nováka nepovedeně z malého vápna zakončil Schön mimo boleslavskou branku. Ve 23. minutě po Kateřiňákově přihrávce Daniel Novák levačkou zamířil k pravé tyči, ale Samoel míč vyrazil na první boleslavský roh, který rozehrál Kateřiňák a po Dohnalíkově hlavičce Samoel výtečným zákrokem vyrazil nad branku. O pět minut později následovaly dvě Kateřiňákovy parády.
Ve 28. minutě Kateřiňák proběhl s míčem téměř celé hřiště, na soupeřově polovině přihrál Divišovi a když ten mu míč vrátil, tak se bez přípravy pravačkou trefil k levé tyči - 2:0.
Ve 31. minutě Kateřiňák vybojoval míč u levé postranní lajny, sběhl s ním po hranici pokutového území do palebné pozice a po narážečce s Divišem střelou bez přípravy podruhé přesně zamířil do varnsdorfské branky - 3:0.

Ve 34. minutě Varnsdorfští nevyužili svůj druhý roh, ale v následujících minutách opakovaně ohrozili boleslavskou branku. Nejprve po nezištné přihrávce Lukáše Novák vystřelil bez přípravy z deseti metrů Dordič a boleslavský gólman Mikulec výtečným zákrokem zabránil gólu. Další varnsdorfský útok završil Dzaba ranou těsně mimo pravý horní růžek Mikulcovy branky.
Ve 42. minutě Schön utekl středem boleslavské obrany a po blafáku Mikulcovi do opuštěné boleslavské branky snížil na 3:1.
Ve 43. minutě se sice po spolupráci Dordiče se Schönem ocitl míč v boleslavské brance podruhé, ale protože se tam dostal z ofsajdové pozice varnsdorfského střelce, rozhodčí Pechanec správně gól neuznal.

Druhý poločas po mnoha změnách v sestavách kvalitativně pokulhával za prvním půlí, ale i tak bylo rušno před oběma brankami. Zpočátku po změně stran byli Varnsdorfští aktivnější a nebezpečnější. Ve 49. Ondráčkovu povedenou střelu z dvaceti metrů Mikulec jistě lapil.
V 54. minutě po Kodešově centru Jankele hlavičkoval úspěšně vysokým obloučkem přes překvapeného Mikulce - 3:2.
V 56. minutě Ondráček trestným kopem z necelých pětadvaceti metrů nastřelil levou tyč boleslavské branky. O chvíli později Ondráčkům centr z pravé strany usměrnil Jankele hlavou těsně vedle boleslavské branky. V 63. minutě Jankele utíkal sám proti boleslavské brance, kterou však ukvapeným zakončením netrefil.
V 64. minutě po pravé straně utekl Diviš a jeho přihrávku si uvnitř varnsdorfského vápna zpracoval David Komárek, aby z otočky nekompromisně zvýšil na 4:2.
V 71. minutě Dzaba z malého vápna překopl boleslavskou branku. V 78. minutě ve finále boleslavské akce Dib prostrčil míč do soupeřovy šestnáctky Dohnalíkovi a ten ukvapenou střelou netrefil branku. V 80. minutě Ondráčkův trestný kop přes hráčskou zeď boleslavský gólman Mikulec jistě lapil. V 84. minutě získali Boleslavští výhodu trestňáku ze třiceti metrů a Daniel Novák jen těsně minul levý horní růžek varnsdorfské branky. Tři minuty před koncem Daniel Novák obral obránce o míč a zacentroval před branku, ovšem Yerkhovovu střelu z deseti metrů jeden z bránících hráčů srazil do rohu, který rozehrál Daniel Novák a Dib zakončil hlavou těsně nad branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Křapka, Kopa (46. Komma), Toml, Zabilanský (46. Krčmář) - Kateřiňák (66. Dib), Hubínek (46. Komárek) - Diviš (66. Mansfeld), Valenta (71. Yerkhov), Daniel Novák - Dohnalík (46. Šimon).

Sestava FK Varnsdorf: Samoel - Kozma (43. Bláha), Kouřil, Kubista, Heppner (46. Kodeš) - Lukáš Novák, Richter - Dordič (46. Ondráček), Schön (46. Barac), Dzaba - Votava (46. Jankele).

Góly: 28. a 31. Kateřiňák, 64. Komárek 1. vlastní varnsdorfský Heppner - 42. Schön, 54. Jankele.

Rozhodčí: Pechanec - Myška, Melichar

Fanshop banner