Základ k prvnímu vítězství položili v prvním poločase
Klub

Základ k prvnímu vítězství položili v prvním poločase

Redakce

V utkání dvou zcela rozdílných poločasů Boleslavští první jasně vyhráli a třemi vstřelenými góly postavili základy k první výhře v novém soutěžním ročníku po předchozích dvou prohrách a jedné remíze. V šestnáctičlenné ligové tabulce jsou v dolní polovině.

Brzo po zahájení utkání boleslavští dorostenci dvakrát skórovali. Nejprve v 5. minutě Petr a o minutu později Kadlec. Když těsně před přestávkou stihl Petr svým druhým gólem zvýšit boleslavské vedení na třígólový rozdíl, zdálo se být o vítězství nad soupeřem ze dna tabulky rozhodnuto.
Karvinští, kteří v předchozích třech mistrovských zápasech skórovali pouze jednou, se však nenechali otrávit a po změně stran dvěma góly zdramatizovali závěr zápasu. Necelých pět minut po zahájení druhé půle se prosadil Vrbka a po hodině hry Jurčák snížil na rozdíl jediného gólu. Naštěstí potřetí se už nikdo z Karviné netrefil a tak tři body zůstaly v Mladé Boleslavi.
Pro sedmnáctileté boleslavské dorostence to byla první výhra v dosud odehraných čtyřech mistrovských zápasech. „K vítězství nám pomohl dobrý výkon v prvním poločase a dva rychlé góly. Bohužel druhý poločas jsme neudrželi nastavenou laťku a byli nepřesní v útočné fázi. Soupeř nás potrestal a většinu druhého poločasu přehrával. Musím tým ocenit za nasazení a za udržení emocí i za nepříznivě se vyvíjejícího druhého poločasu," pravil trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Šebesta - Roháček, Vlk, Prajs (46. Pechanec), Tichý - Novotný, Nykodým, Snížek, Pešta (46. Pažout) - Kadlec (72. Kohout), Petr (72. Coňk).

Sestava MFK Karviná U17: Drobek - Stuchlík, Michálek, Jurčák, Rychtařík (46. Blatoň) - Goj (62. Volný), Bystřičan, Dadak, Molitorisz (46. Gredka) - Fukala (46. Popov), Vrbka.

Góly: 5. a 43. Petr, 6. Kadlec - 49. Vrbka, 61. Jurčák

Rozhodčí: Hurych - Kubr, Starý

Diváků: 100

Fanshop banner