Boleslavští na hradeckého soupeře nestačili
Klub

Boleslavští na hradeckého soupeře nestačili

Redakce

V nedělním dopoledni při pátém mistrovském utkání české ligy starších dorostenců Boleslavští hostili hradeckého soupeře, který byl ve všech parametrech hry v obranné i útočné fázi lepší a zaslouženě si odvezl všechny body. Boleslavští jsou s třetí nejslabší gólovou produktivitou v nejspodnější třetině ligového pořadí.

V prvním poločase Hradečtí dobývali boleslavskou obranu dlouho neúspěšně, neboť nemohli překonat dobře chytajícího Hartycha. Jenže v poslední minutě poločasu po standardní situaci a Rajnochově zakončení z hranice pokutového území se zaslouženě dostali do vedení 0:1.
Ve druhém dějství Hradečtí diktovali tempo hry a jejich převaha se brzy projevila i na skóre. V 55. minutě po centru do pokutového území se prosadil akrobaticky opět hradecký Rajnoch a zvýšil na 0:2. Po podobné situaci v 69. minutě padl i třetí gól, když boleslavská obrana nezvládla obsadit hradecké útočníky a Rajnoch navýšil rozdíl na tří branky - 0:3. Boleslavští mohli snížit v 86. minutě, kdy Gracl ideálně vyzval Vozába k úniku, ale soupeř dokázali jeho šanci eliminovat. V poslední minutě po vyhraném souboji jednoho proti dvěma hráčům na brankovém území hradecký náhradník Zámečník zvýšil na konečných 0:4.
Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil uznal kvalitu východočeského protivníka: „Soupeř byl ve všem lepší. My jsme odolávali tlaku jen první poločas. Ale ve druhém již soupeř dominoval. V obranné fázi jsme pozdě reagovali na nutné posuny a zajišťování a v pokutovém území jsme nebyli dostatečně blízko u hráčů soupeře, kteří lehce zakončovali. V útočné fázi jsme byli naprosto bezzubí a nevypracovali si žádnou jasnou gólovou pozici."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Nejeschleba, Bárta, Mísař, Johanides - Gtracl, Baborák (60. Pešta), Kučera, Vozáb, Patrik Novák (55. Svoboda) - Havlina (70. Kohout).

Sestava FC Hradec Králové U18: Vaníček - Nemšovský, Kiec, Poláček, Podsadlo (73. Novotný) - Martinec (73. Filip Zámečník), Štipák, Rajnoch (78. Šaněk), Doležal (52. Zbořil), Rybczuk (66. Lihařík) - Ansorge.

Góly: 45., 56. a 70. Rajnoch, 90. Filip Zámečník

Fanshop banner