Rozstříleli Karvinou a rázně vykročili za obhajobou juniorského titulu
Klub

Rozstříleli Karvinou a rázně vykročili za obhajobou juniorského titulu

Redakce

Ve středečním dohrávaném utkání pátého kola nadstavby Juniorské ligy si Boleslavští nečekaně snadno poradili s karvinskými protivníky a k juniorskému titulu jim zbývá v nelehkém duelu porazit v poslední květnové neděli Teplice na jejich hřišti.

První poločas v Karviné začali aktivněji Boleslavští, ale první dvě střely soupeřov branku minuly. V 5. minutě první nebezpečnější akce Karviné skončila v náručí boleslavského brankáře Bartáka.
Ve 13. minutě boleslavskou aktivitu zúročil Vejr, který se v soupeřově šestnáctce dostal k zakončení a překonal poprvé karvinského brankáře Ciupu - 0:1.
Boleslavští po vedoucím gólu zůstali při chuti a brankář Ciupa měl plné ruce práce. Pět minut po úvodním gólu kapituloval podruhé.
V 18. minutě měl Dohnalík v karvinském vápně dostatek prostoru a času na zpracování míče a proměnění střelecké příležitosti z úhlu křížnou ranou k tyči - 0:2.
Karvinští zatlačení do defenzívy se štěstím přežili další dvě velké boleslavské šance
Ve 28. minutě se Dohnalík na hranici soupeřova velkého čtverce jednoduchou kličkou zbavil protihráče a levačkou vymetl pravý horní roh karvinské branky - 0:3.
Sotva se naplnila půlhodina hry a Boleslavští se radovali ze čtvrtého gólu.
Ve 30. minutě ve finále boleslavského útoku si Vejr zasekávačkou položil nešťastného gólmana Ciupu na zem a do opuštěné branky podél marně dobíhajícího obránce skóroval - 0:4.
Karvinské ofenzivní pokusy postrádaly údernost a nebylo divu, že Boleslavští do přestávky své vedení navýšili do podoby debaklu.
Ve 37. minutě jeden z karvinských obránců svoji chybu uvnitř vlastního vápna řešil nedovoleným zákrokem a nařízenou penaltu neomylně proměnil Vejr, čímž dosáhl v rozpětí necelé půlhodiny tohoto zápasu hattricku - 0:5.

Ve druhém poločase karvinští fotbalisté zlepšili pohyb a byli o poznání živějším týmem, než před přestávkou. Vynutili si několik standardních situací, které však nevyužili. Boleslavští si ovšem výrazné vedení pohlídali a v závěrečné čtvrthodince ho dokázali i navýšit.
V 75. minutě se prosadil střelou z deseti metrů Machů - 0:6.
S blížícím se koncem utkání Karvinští viditelně rezignovali. Boleslavští několik nadějných útoků zakončili nepřesnými střelami.
V 87. minutě překonal karvinského brankáře Ciupu přesnou střelou Košek - 0:7.
Výrazným vítězstvím se Boleslavští vyhoupli do čela tabulky s náskokem dvou bodů před druhými Teplicemi a třetím Slováckem. Zbývá jim sehrát poslední mistrovské utkání, a to hrají v neděli 27. května v Teplicích. K obhajobě juniorského titulu potřebují vyhrát...

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Barták - Krčmář, Kopa, Glöckner, Rudzan - Zabilanský, Sus, Procházka (70. Pour) - Dohnalík (64. Machů), Košek, Vejr (74. Majer).

Sestava MFK Karviná U21: Ciupa - Bernatík, Corna, Egri, Galuška, Jurovec (70. Likáš), Putyera, Řapek, Zielina (74. Štromp), Husár, Moskál.

Góly: 13., 30 a 37 (z pokutového kopu) Vejr, 18. a 28. Dohnalík, 75. Machů, 87. Košek

ŽK: Corna, Egri - Sus

Rozhodčí: Slabý - Antoníček, Batík

Fanshop banner