Šestnáctiletí porazili pardubického soupeře
Klub

Šestnáctiletí porazili pardubického soupeře

Redakce

Po dvou předchozích prohraných přípravných zápasech boleslavští šestnáctiletí dorostenci třetí letošní herní test vyhráli, a to zcela zaslouženě, neboť byli po většinu utkání lepším týmem než protivník.

V prvním poločase byli boleslavští dorostenci jednoznačně lepší, než pardubický soupeř, kterému se hra vůbec nedařila.
Ve 20. minutě po spolupráci s Petrem dal vedoucí boleslavskou branku Pešta - 1:0.
Zpočátku jasná boleslavská převaha začala po necelé půlhodince hry trochu opadat. Na těsném boleslavském vedení se však do přestávky nic nezměnilo, mimo jiné také proto, že pardubický Vítek v největší poločasové šanci svého týmu nastřelil pouze břevno.

Po přestávce Pardubičtí, kteří opakovaně proháněli boleslavskou defenzívu brejkovými akcemi, obrátili vývoj utkání ve svůj prospěch, ale jenom na chvíli.
Ve 45. minutě po nedotaženém boleslavském ataku vyrazil do protiútoku pardubický Nguyen a individuální akci zakončil vyrovnávacím gólem - 1:1.
V 58. minutě boleslavská obrana zastavila soupeřovu akci podražením Vítka uvnitř šestnáctky a nařízený pokutový kop proměnil Hajník - 1:2.

Boleslavští mladíci nerezignovali a zanedlouho se soupeřem srovnali krok.
V 61. minutě kombinační spolupráci Petra se Smejtkem završil gólově Pažout - 2:2.
Boleslavští pokračovali v ofenzívní aktivitě a nutili tak protivníka do nepřesností. Jednu z nich také využili k vítězné trefě.
V 70. minutě po přihrávce Petra, který se v tomto utkání podílel asistencemi na všech třech boleslavských gólech, skóroval Kadlec - 3:2.
Ve zbývajících deseti minutách dovedli boleslavští dorostenci utkání do úspěšného konce a radovali se ze své první výhru v letošní zimní přípravě.

Trenér boleslavských dorostenců Filip Toncar označil výhru za zaslouženou: „Hráli jsme lépe, než v předchozích dvou utkáních a vypracovali si jedenáct šancí. Pozitivní bylo, že po otočení zápasu soupeřem krátce po změně stran jsme stále šli za vítězstvím a výsledek nakonec zvrátili zpět na naší stranu."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg - Prajs, Rulc, Zima, Tichý - Roháček (41. Kohout), Snížek, Smejtek, Chládek (41. Kadlec) - Pešta (50. Pažout), Petr.

Góly: 20. Pešta, 61. Pažout, 70. Kadlec - 45. Nguyen, 53. Hajník (z pokutového kopu)

Fanshop banner