Nepříznivý vývoj jen dorovnali, ale nezvrátili
Klub

Nepříznivý vývoj jen dorovnali, ale nezvrátili

Redakce

Teprve druhé přípravné utkání sedmnáctiletých dorostenců bylo bojovné a hrané ve vysokém tempu s množstvím brankových příležitostí. V první polovině byli Boleslavští aktivnější, ale chyběl důraz a efektivita při zakončení příležitostí. Soupeř po půlhodině hry překvapivou ranou z třiceti metrů vedl. V druhé polovině Boleslavští ještě jednou inkasovali, a když nepříznivý stav srovnali, scházela jim větší úspěšnost v koncovce, aby utkání dovedli k vítězství.

Do utkání vstoupili Boleslavští aktivně, ale z řady brankových příležitostí nedotáhli do brankového zakončení ani jednu. Ve 4. minutě v rychlé akci po levé straně Skramuský přihrál Novákovi, ten vběhl do soupeřovy šestnáctky a po jeho přihrávce Mašek nadvakrát neprostřelil kosmonoského gólmana. V 10. minutě po Bártově centru zprava Mašek opět prohrál souboj se soupeřovým gólmanem. Ve 12. minutě Novákův přetažený centr z levé strany využil Plotnárek ke střele, kterou zazvonil na tyč kosmonoské branky. V 19. minutě kosmonoský trestný kop z pětadvaceti metrů těsně minul boleslavskou branku. Ve 30. minutě po Plotnárkově centru zleva byl kosmonoský gólman úspěšnější v souboji s Havlinou.
Ve 33. minutě boleslavský odkop zachytil hráč Kosmonos a nečekanou ranou ze třiceti metrů k tyči překvapil gólmana Štipla - 0:1.
Ve 40. minutě Plotnárkův průnik zleva podél zadní lajny zastavil až u přední brankové tyče gólman. Ve 44. minutě Chleborád z třiceti metrů těsně minul kosmonoskou branku.

V úvodu druhé poloviny utkání se Boleslavští v částečně pozměněné sestavě chvíli hledali, čehož Kosmonosští využili ke střelení druhé branky, ale po ní opět převzali iniciativu boleslavští dorostenci. V 52. minutě po Vozábově centru Mašek hlavičkoval přes branku. V 55. minutě jeden z kosmonoských útočníků přestřelil boleslavskou branku.
V 59. minutě kosmonoský rohový kop zleva propadl v boleslavské šestnáctce k útočníkovi, který se zorientoval lépe než všichni boleslavští obránci dohromady a prostřelil gólmana Štipla - 0:2.
Uběhly jen dvě minuty a Boleslavští snížili a zanedlouho i vyrovnali.
V 61. minutě Žádný přihrál doprava Plotnárkovi, ten zprava nacentroval před branku soupeře, kde Blažíček dorážkou snížil na 1:2.
V 62. minutě Vozáb nacentroval zprava před branku Kosmonos, kde Blažíček ani Motyčka nestihli dorážku a tak míč proletěl podél zadní tyče do zámezí.
V 64. minutě dostal Vozáb míč za kosmonoské obránce, potáhl ho před soupeřovu šestnáctku a z jeho přihrávky Plotnárek střelou podél gólmana srovnal na 2:2.
V 76. minutě Motyčka zleva nacentroval do kosmonoské šestnáctky, kde Havlina neuspěl proti soupeřově gólmanovi. V 79. minutě Vozáb přihrál Blažíčkovi, jehož zblokovaná střela skončila v zámezí. Boleslavští si sice vynutili závěrečný tlak, při němž třikrát zahrávali rohový kop, ale bez brankového efektu. V 85. minutě měli výhodu rohového kopu Kosmonosští, ale ani oni nebyli úspěšní.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k remíze řekl: „Ve spoustě ohledů bylo pro nás utkání velmi přínosné. Kombinací jsme se snažili najít skuliny v defenzivě soupeře. Naše šance v prvním poločase přicházely především po křídelních akcích, kdy jsme se dostali za záda obránců, ale žádnou jsme nedotáhli do gólového zakončení. Ve druhé půli přišla lacině inkasovaná branka z rohového kopu a museli jsme dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Během krátké doby se po rychlých akcích trefili Blažíček a Plotnárek. Přestože měly obě družstva šance ke vstřelení vítězné branky, žádná nakonec nepadla a tak zápas skončil remízovým výsledkem."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Bárta (41. Johanides), Chleborád, Šmejda (60. Bárta), Skramuský (60. Patrik Novák) - Blažíček, Žádný - Plotnárek (60. Havlina), Mašek, Patrik Novák (41. Motyčka) - Havlina (41. Vozáb).

Góly FK MB U17: 61. Blažíček, 64. Plotnárek

Rozhodčí: Měščan

Fanshop banner