Milner čtyřmi góly sestřelil Pardubice
Klub

Milner čtyřmi góly sestřelil Pardubice

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci v letošní zimní přípravě hráli teprve třetí utkání, druhé na domácím hřišti a podruhé se radovali z výhry, tentokrát v jasném poměru bez inkasovaného gólu. Všechny čtyři boleslavské góly do soupeřovy branky nastřílel Adam Milner.

První poločas začali boleslavští dorostenci velmi dobře a brzy zaslouženě vedli.
Již v 7. minutě Majer ideálně poslal do rychlého protiútoku Milnera, který zachoval klid a poslal boleslavský tým do vedení 1:0.
Pardubičtí byli blízko vyrovnání ve 23. minutě, ale exekutor jejich trestného kopu trefil jen boleslavskou hráčskou zeď. Z následného protiútoku mohl boleslavské vedení zvýšit Gracl, ale chyběl mu krok k úspěšnému přehození brankáře. Další příležitost měl ve 38. minutě Milner, jenž překonal pardubického gólmana, ovšem jeden z obránců míč odkopl těsně před brankovou čárou.

Ve druhém poločase byly šance na obou stranách, ale efektivněji si při jejich proměňování počínali boleslavští fotbalisté. Postupně tak skóre navyšovali ve svůj prospěch.
V 70. minutě se Milner nejrychleji ze všech spoluhráčů i protihráčů zorientoval v pardubickém pokutovém území a zvýšil na 2:0.
O čtyři minut později akci Mansfelda zakončoval Majer, ale míč se dostala k Milnerovi, který dovršil čistý hattrick - 3:0.
V 81. minutě Najman přešel přímočaře z levé strany přes dva obránce a jeho přízemní centrovaný míč patičkou usměrnil Majer pro Milnera, jenž se nemýlil a svojí čtvrtou trefou se tak stal jednoznačně kanonýrskou hvězdou tohoto utkání - 4:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl pochopitelně s vysokou výhrou spokojený: „Pozitivním prvkem našeho projevu byla vysoká chuť a intenzita hry i za rozhodnutého stavu. Závěrečných dvacet minut bylo jednoznačně nejlepších z našeho výkonu."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych (61. Vrána) - Kučera (75. Mansfeld), Drobný, Pátek, Najman - Chládek, Böhm - Gracl (61. Kalabis), Majer, Bičiště - Milner.

Góly: 7., 70., 74. a 81. Milner

Fanshop banner