Devatenáctiletí porazili dospělé z divize
Klub

Devatenáctiletí porazili dospělé z divize

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci se úspěšně poměřili s divizním mužstvem. Čtvrté přípravné utkání odehráli bojovně, v pohybu a s řadou brankových příležitostí. V první polovině měli mírnou převahu, ale u Českolipských se projevila větší vyzrálost, dokázali vzdorovat a tlačili se i do zakončení. V úvodu druhé půlky srovnali skóre, ale po dalších dvaceti minutách boleslavští dorostenci soupeře přehráli a svou převahu vyjádřili dalšími třemi brankami.

Do utkání vstoupili Boleslavští aktivně. V 11. minutě Yerkhov přenesl hru křižným centrem doprava, Para vrátil od zadní lajny Pourovi, po jehož přihrávce Provazníkovo zakončení soupeř vytěsnil mimo brankovou konstrukci.
V 15. minutě rozehrál David Novák rohový kop zprava na přední tyč, kde Kuchař protlačil míč do branky - 1:0.
V 18. minutě se Boleslavští ubránili dvěma českolipským rohovým kopům a o dvě minuty později brankář Barták vytěsnil střelu soupeře mimo branku.
Ve 24. minutě Dib krásným centrem našel v českolipské šestnáctce Šimona, který nekompromisně zvýšil na 2:0.
Ve 26. minutě předvedli Boleslavští rychlou akci od Diba přes Yerkhova doleva k Davidu Novákovi, který vystřelil těsně vedle zadní tyče. Ve 29. minutě po Parově přetaženém centru z pravé na levou stranu David Novák hlavičkoval těsně mimo branku.
Ve 29. minutě fauloval Pour ve vlastní šestnáctce soupeře a nařízený pokutový kop jistě proměnil boleslavský odchovanec v českolipských službách Lacek - 2:1.
V závěrečných minutách prvního poločasu stříleli nepřesně Para a Komma, na druhé straně hřiště boleslavský gólman Barták úspěšně zasáhl u tyče po střele dalšího boleslavského odchovance Hodače.

V úvodu druhé poloviny utkání boleslavští dorostenci v pozměněné sestavě nezareagovali dobře na soupeřův atak.
Ve 48. minutě po přetaženém centru z levé strany nehlídaný českolipský útočník pohodlně přihrál před boleslavskou branku a Lacek srovnal na 2:2.
Vyrovnané skóre netrvalo dlouho.
V 51. minutě David Novák perfektním trestným kopem od levého rohu šestnáctky trefil vzdálenější růžek českolipské branky - 3:2.
Po této brance Českolipští na chvíli zatlačili boleslavské dorostence do defenzívy. Boleslavští se ubránili čtyřem soupeřovým rohovým kopům a hlavně přestáli bez změny skóre stoprocentní šanci v 63. minutě, kdy po centru zprava jeden z českolipských útočníků minul ze třech metrů odkrytou Hartychovu branku. V 67. minutě Hartych vytěsnil tvrdou střelu Hodače mimo brankovou konstrukci, ale pak již převzali aktivitu Boleslavští.
V 72. minutě Křižák na půlce přihrál Mansfeldovi, ten potáhl míč až před českolipskou šestnáctku, kde přihrál doleva Provazníkovi, který vnikl do pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči zvýšil boleslavské vedení na 4:2.
V 76. minutě po Koubkově centru Křižák bez přípravy vystřelil jen do českolipských obránců a ani Pourova dorážka neprošla. V 79. minutě Křižákův centr zprava Mansfeld hlavičkoval do gólmana.
V 81. minutě rozehrál Dib trestný kop zpětným centrem k hranici českolipské šestnáctky, odkud Koubek střelou bez přípravy zvýšil na 5:2.
V 82. minutě boleslavští obránci zblokovali nebezpečný českolipský atak.
V 83. minutě po Mansfeldově perfektním centru zleva byl Dib uvnitř českolipské šestnáctky faulován a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Mansfeld - 6:2.
Zbylé minuty aktéři dohráli bez dalších šancí a tudíž i bez změny skóre.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po utkání řekl: „Hrálo se dobré utkání v tempu, kdy obě družstva chtěla hrát a vytvářela si šance. Do sedmdesáté minuty bylo utkání vyrovnané. V závěrečné části jsme soupeře přehrávali a rozhodli o našem vítězství. Jsem rád, že v zápase bylo hodně osobních soubojů o míč. Náš tým v tomto směru má rezervy a hlavně v úvodu utkání v této činnosti zaostával, v dalším průběhu jsme se zlepšili a vyrovnali soupeři."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Barták (46. Hartych) - Dib (46. Jakub Novák), Kuchař (46. Kalabis), Horák (63. Komma), Komma (46. Koubek) - Pour, Yerkhov - Para (46. Křižák), Provazník, David Novák (63. Mansfeld) - Šimon (63. Dib).

Góly: 15. Kuchař, 24. Šimon, 51. David Novák, 72. Provazník, 81. Koubek, 83. Mansfeld (z pokutového kopu) - 29. (z pokutového kopu) a 48. Lacek.

Fanshop banner