Junioři stačili třetiligové Dobrovici jen poločas
Klub

Junioři stačili třetiligové Dobrovici jen poločas

Redakce

Teprve druhé přípravné utkání v letošní zimě se boleslavským juniorům vůbec nepovedlo, neboť od soupeře ze sedmé příčky České fotbalové ligy obdrželi osm gólů, z nich pět v závěrečné půlhodince.

Začátek utkání se vyvíjel pro boleslavské juniory příznivě. O to větší bylo zklamání z konečné výše prohry.
V 11. minutě vysunul Machů výbornou kolmou přihrávkou Koška a ten v samostatném nájezdu na brankáře Dědka nezaváhal - 1:0.
Potom až do 37. minuty bylo utkání vyrovnané a Boleslavští dokonce v některých fázích hry lépe kombinovali, než třetiligový protivník. Jeho hráči však v závěru prvního poločasu zvýšili úsilí i důraz v osobních soubojích a to na boleslavské mladíky mělo nečekaně devastující vliv. Rychlými góly v závěru poločasu Dobrovičtí skóre otočili.
Do druhého poločasu nasadili Dobrovičtí šest čerstvých hráčů a utkání vyznělo jasně v jejich prospěch. Jedinou vážnější šancí z boleslavské strany byl v 50. minutě nájezd Dohnalíka, který však soupeřova brankáře Bartoše nepřekonal. V závěrečné půlhodince se projevila zkušenost a střelecká pohotovost dobrovických fotbalistů, kteří zdecimovaným boleslavským juniorům nastříleli pět gólů.

Trenér boleslavských juniorů Milan Pechanec byl pochopitelně zklamaný: „Musím pochválit chlapce za prvních sedmatřicet minut, kdy hráli podle mých představ, dobře kombinovali, dostávali se do zakončení a nechybovali v defenzívě. Obrat přišel před koncem poločasu, kdy chybovali v rozehrávce a soupeř je po centrovaných míčích a špatném postavení obránců trestal. Druhý poločas byl pro mě zklamáním. Nelze upřít hráčům snahu, ale po čtvrtém gólu rezignovali a kupili chybu za chybou, kterých dobrovičtí protivníci uměli využít. Určitě to byl pro naše mladíky poučný zápas a mnohým konfrontace s dospělou kopanou otevřela oči."

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Jedlička (46. Truksa) - Krčmář (60. Najman), Glockner (70. Drobný), Kopa, Zabilanský - Košek, Komárek, Machů, Procházka - Vejr (73. Chládek), Dohnalík (78. Pátek).

Branky: 11. Košek - 57., 74. a 83. Volf, 37. a 44. Schubert, 43. Routek, 64. Kostka, 65. Sedláček.

Fanshop banner