Náskok soupeře poprvé srovnali, podruhé už ne
Klub

Náskok soupeře poprvé srovnali, podruhé už ne

Redakce

Na umělé trávě v pražském Edenu prohráli boleslavští osmnáctiletí dorostenci se slávistickými vrstevníky svůj druhý zápas v rámci zimní přípravy, který měl oboustranně výbornou herní kvalitu.

Úvod prvního poločasu jednoznačně patřil Slávii, která dvacet minut ovládala hru a vytvořila si několik skvělých šancí.
První gól padl již ve 4. minutě, když po rohovém kopu Boleslavští špatně reagovali na vrácený míč do pokutového území a Slávie se ujala vedení 1:0.
O pět minut později se domácí radovali ještě víc.
Boleslavští nevyužili svůj přímý volný kop, načež Slávie vyrazila do rychlého protiútoku, v jehož vyvrcholení se po přesném centru nechytatelně ze vzduchu trefil útočník v sešívaném dresu do boleslavské branky - 2:0.
I další minuty patřily pražským dorostencům a jen díky brankáři Hartychovi a soupeřově nepřesnostem v zakončení prohrávali Boleslavští pouze o dva góly. V 15. minutě první gólovou šanci Boleslavi neproměnil Milner, neboť trefil pouze blokujícího hráče Slávie.
Ve 28. minutě po rohovém kopu, který rozehrával Bičiště, se přesnou hlavou do slávistické branky trefil Böhm 2:1.
Ve 36. minutě mohlo být skóre srovnáno. Milner se uvolnil na hranici pokutového území, následně obešel i brankáře, ale z úhlu trefil pouze tyč. Přesto poločas skončil bez vítěze.
Ve 43. minutě po kombinační spolupráci Milnera s Parou využil svoji šanci Gracl k vyrovnání - 2:2.

Ihned po vstupu do druhého dějství mohli dokonce boleslavští dorostenci výsledek otočit ve svůj prospěch, ovšem Chládek nabídku od Majera přetavil pouze do rohového kopu po tečované střele.
V 63. minutě strhli slávisté vedení na svoji stranu. Po rohovém kopu se pražský útočník prosadil z blízka hlavou - 3:2.
V 88. minutě po nedostatečném boleslavském důrazu uvnitř pokutového území se slávisté šťastně dostali k míči a určili konečné skóre na 4:2.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl spokojený s úrovní přípravného duelu: „Zápas přinesl atraktivní podívanou, spoustu šancí a šest gólů. Slávie vyhrála zaslouženě, protože byla lepší v efektivitě v pokutovém území a řešila rychleji a lépe herní situace v obou fázích hry. Nástup do utkání jsme nezvládli a brzy prohrávali o dva góly. Ale od pětadvacáté minuty jsme byli lepším týmem a dokázali vyrovnat. Ve druhé polovině nám chyběl větší klid a správné řešení finální fáze v útoku. Naopak naše chyby v pokutovém území soupeř potrestal a vstřelil rozhodující góly. I přes prohru tým zaslouží pochvalu za mentální sílu, vstřelené dva góly a vytvořené další šance. Slávia byla ovšem lepší a k výhře jí gratulujeme."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Hartych - Najman, Drobný, Pátek, Bičiště - Chládek, Böhm - Para (45. Majer), Gracl, Kučera - Milner.

Góly: 4. Suk, 9. Azilinon, 63. Petrák, 88. Fencl - 28. Böhm, 43. Gracl.

Fanshop banner