Dorostenci přehráli dospělé z Horek nad Jizerou
Klub

Dorostenci přehráli dospělé z Horek nad Jizerou

Redakce

Extraligoví devatenáctiletí boleslavští dorostenci ve druhém přípravném utkání proti dospělému soupeři ze Středočeského přeboru potvrdili vyšší herní kvalitu v průběhu celého utkání. K dvoubrankovému vedení z první poloviny, přidali ve druhé půlce tři branky a řadu dalších šancí nedotáhli do úspěšného zakončení. Soupeř skóroval pouze jednou a před koncem zápasu nařízenou penaltu mu vychytal gólman Mikulec.

Do utkání vstoupili Boleslavští povedeně a brzo se ujali vedení.
Již ve 3. minutě David Novák sklepl vlevo míč pro Jakuba Nováka, jehož centr zapadl u zadní tyče do branky - 1:0.
Následující pětadvacetiminutovka se odehrávala většinou ve středu hřiště, až v poslední poločasové čtvrthodince přišly další šance.
Ve 29. minutě poslal boleslavský gólman Mikulec dlouhý výkop za horecké beky, mezi kterými se prosmýkl Křižák a zprava přehodil vyběhnuvšího gólmana - 2:0.
Ve 37. minutě David Novák chytrou přihrávkou doleva dostal Mansfelda do dobré pozice, ten horeckého gólmana neprostřelil a dorážku poslal Pour nad soupeřovu branku. V 39. minutě Parův střelecký pokus Horečtí zblokovali a Křižákova dorážka byla nepřesná. Ve 42. minutě boleslavský gólman Mikulec úspěšně vykryl střelu z levé strany. Ve 45. minutě se Boleslavští ubránili rohovému kopu soupeře a v následném brejku po Parově přihrávce Pour z dobré pozice minul horeckou branku.

Druhou polovinu utkání začali Boleslavští znovu aktivně. Ve 48. minutě David Novák přihrál mezi beky do horecké šestnáctky Majerovi, který v dobré pozici neprostřelil gólmana.
V 56. minutě po Majerově přihrávce do horeckého pokutového území Šimon obstřelil gólmana křižnou ranou ke vzdálenější tyči - 3:0.
Třetí branka asi na chvíli ukolébala boleslavské dorostence až tak, že pustili protivníka ke zkorigování skóre.
V 58. minutě Horečtí útok zleva završili centrem do boleslavské šestnáctky, kde míč propadl mezi obránci k protihráči, jemuž se podařilo zakončení - 3:1.
V 60. minutě Komma na půlce ztratil míč a soupeř vyrazil do protiútoku, který boleslavská defenzíva na hranici vlastní šestnáctky zarazila. O minutu později zaútočili o poznání účinněji Boleslavští.
V 61. minutě David Novák přešel z pravé strany přes soupeřova obránce a nacentroval před branku, kde Šimonovo zakončení gólman Horek vyrazil, ale na Yerkhovovu dorážku již nestačil - 4:1.
V 64. minutě po další akci vedené Davidem Novákem odcentroval Majer před horeckou branku, ale Šimon gólmana neprostřelil. O šest minut později však v další šanci uspěl.
V 70. minutě Bičiště poslal míč do horecké šestnáctky Majerovi, po jehož přiťuknutí Šimon zvýšil boleslavské vedení na konečných 5:1.
V 80. minutě David Novák po spolupráci se Šimonem hlavičkoval nepřesně. V 85. minutě boleslavští obránci zaspali při soupeřově rohovém kopu, a když se k míči dostal horecký Murárik, tak mu střeleckou příležitost zmařili faulem, po kterém následoval pokutový kop, s nímž se brankář Mikulec zdárně vypořádal a střelu k levé tyči vykryl.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík k vítězství řekl: „Jsem rád, že se hráči střetli s dospělým soupeřem a podstupovali množství soubojů. To byl hlavní záměr tohoto utkání, aby se trošku obouchali. Jinak jsme byli ve většině utkání lepším týmem a soupeře přehrávali. Horky si vytvořily šance pouze po standardních situacích, kdy měly výškovou převahu a náš tým se při nich choval nezodpovědně. V utkání jsme měli velmi dobré pasáže a povedené akce. Na druhou stranu jsme místy až příliš drželi míč a hru zpomalovali, ve druhé polovině jsme hráli až příliš lehkovážně a ztráceli jednoduché míče."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Mikulec - Dib, Kuchař, Komma, Jakub Novák - Yerkhov, Pour - Mansfeld (38. Para), Provazník, David Novák - Křižák.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 ve 2. poločase: Mikulec - Jakub Novák, Horák, Komma, Bičiště - Yerkhov (70. Pour), Dib - David Novák, Majer, Para - Šimon.

Branky FK MB U19: 56. a 70. Šimon, 3. Jakub Novák, 29. Křižák, 61. Yerkhov

Rozhodčí: Musil

Diváků: 30

Fanshop banner