V úterý se Boleslav střetne s druholigovým Varnsdorfem
Klub

V úterý se Boleslav střetne s druholigovým Varnsdorfem

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf, které se hraje v úterý 23. ledna 2018 od 11 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu (případnou změnu včas uvedeme na klubovém webu a facebooku), bude pro Uhrinův tým letošním pátým herním testem a posledním zápasem před odletem na kyperské soustředění, které je s třemi mezinárodními duely naplánované na dny od 26. ledna do 4. února 2018.

Boleslavští v dosud čtyřech odehraných lednových zápasech postupně přemohli přeborové Velké Hamry 7:0, třetiligové Zápy 2:0, třetiligový Vltavín 3:1 a německé druholigové Drážďany 4:1. Na dosavadních šestnácti zimních gólech se podílelo deset střelců: 3 - Tomáš Ladra, 2 - Stanislav Klobása, Nikolay Komlichenko, Tomáš Přikryl, Jiří Valenta, 1 - Jan Chramosta, Adam Jánoš, Jiří Kateřiňák, Petr Mareš, Daniel Novák.

FK Varnsdorf patří k občasným soupeřům FK Mladá Boleslav v přípravných obdobích. V loňském roce proti sobě varnsdorfští a boleslavští fotbalisté nastoupili dokonce dvakrát, nejprve v lednu v rámci zimní Tipsport ligy a podruhé v červnu při letním turnaji v Benátkách nad Jizerou.
Přípravná utkání FK Mladá Boleslav proti FK Varnsdorf v uplynulých třech letech:
úterý 13. ledna 2015 Tipsport liga: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 2:0
neděle 22. ledna 2017 Tipsport liga: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:0
sobota 24. června 2017 turnaj v Benátkách n.J.: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 1:2

Varnsdorfští fotbalisté v letošní zimní přípravě dosud sehráli čtyři utkání. Nejprve porazili třetiligového soupeře FK Litoměřicko 4:1 a následně v rámci zimní Tipsport ligy přehráli FK Olympia 2:0, prohráli s vršovickými Bohemians 1905 1:3 a přestříleli FC MAS Táborsko 6:2. Z druhé příčky základní A skupiny sice do Final Four Tipsport ligy nepostoupili, ale s devíti nastřílenými góly měli nejproduktivnější ofenzívu, dokonce o dva góly lepší než z čelní příčky postupující prvoligoví Bohemians 1905. Střelci gólů FK Varnsdorf v letošní zimní přípravě: 3 - Dordič, 2 - Da Silva, Rudnytskyy, 1 - Barac, Durdevič, Kozma, Smejkal, Šulc, vlastní hráče Táborska.
Fotbal ve Varnsdorfu za dobu své osmdesátileté historie prožívá sportovně nejúspěšnější období, když od roku 2010 působí nepřetržitě sedm soutěžních ročníků v druhé lize. Předloni si dokonce vybojovali právo postupu do nejvyšší tuzemské ligy, ale šéfové klubu se ho vzdali, neboť nemohli zaručit ekonomické zázemí pro nezbytné úpravy stadionu. A tak do první ligy postoupil ze třetího místa druholigové tabulky ročníku 2014-15 Zlín, jenž se o dva roky později výhrou v českém poháru prodral až do Evropské ligy.

Fanshop banner