Obránce Fleišman přestoupil z Boleslavi do Ostravy
Klub

Obránce Fleišman přestoupil z Boleslavi do Ostravy

Redakce

Třiatřicetiletý obránce Jiří Fleišman po dvaapůlletém angažmá v FK Mladá Boleslav přestoupil do FC Baník Ostrava. Vedení mladoboleslavského klubu i trenéři prvoligového mužstva o pokračování spolupráce měli zájem, ale dohoda ztroskotala na hráčových finančních požadavcích.

„Jiří Fleišman dostal nabídku z Baníku Ostrava, které jsme nemohli konkurovat. Protože naše snaha po dohodě byla marná, ukončili jsme ve vzájemné shodě jeho působení v mladoboleslavském klubu s platností k osmnáctému lednu," upřesnil sportovní manažer FK Mladá Boleslav Jaroslav Bílek zákulisí Fleišmanova transferu. „Jirkovi za odvedené výkony v Mladé Boleslavi patří poděkování jménem klubu i jeho fanoušků a upřímné přání zdařilého pokračování v jeho hráčské kariéře," dodal manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.
Mostecký rodák Jiří Fleišman začal s fotbalem v západočeském Baníku Souš. Profesionální kariéru nastartoval v FK Baník Most (2005-09), z něhož hostoval v FK Chmel Blšany a FK Baník Sokolov, načež přestoupil do FC Slovan Liberec (2010-15). Se zkušenostmi z 230 ligových zápasů v mosteckém a libereckém dresu přišel v září 2015 do FK Mladá Boleslav. V následujících osmadvaceti kalendářních měsících v mladoboleslavském týmu odehrál 63 duelů v první lize, 12 v českém poháru a 6 v předkolech Evropské ligy.
S Libercem získal mistrovský titul České republiky 2011/12 a český pohár 2014/15, s Mladou Boleslaví se radoval ze zisku trofeje českého poháru 2015/16. Za českou reprezentaci si v červnu 2014 připsal jeden start v přátelském střetnutí proti Rakousku.

Fanshop banner