Boleslav výhrou v Drážďanech pokračuje v zimní neporazitelnosti
Klub

Boleslav výhrou v Drážďanech pokračuje v zimní neporazitelnosti

Redakce

V dosud nejnáročnějším herním testu zimní přípravy se Boleslavští úspěšně poměřili s jedenáctým týmem druhé německé Bundesligy. Pro mladou obranu, na jejímž kraji trenér Uhrin zkoušel Šnirce z Ústí nad Labem, to byl zdařilý křest ohněm. Nečekaně se hrálo před téměř prázdnými tribunami pěkného drážďanského DDV Stadionu.

První poločas byli aktivnější drážďanští fotbalisté, ale i když častěji ohrožovali soupeřovu branku, tak jediný gól před přestávkou dali Boleslavští. Drážďany již ve 4. minutě promarnily svůj první rohový kop, a v 10. minutě rozběhnutému Mlapovi ani dvojice boleslavských obránců nezabránila ve střelbě, naštěstí nepřesné. Ve 12. minutě Boleslavští promarnili svůj první roh. V 16. minutě boleslavský útok završil střelecky Ladra, mířil však do brankářovy náruče. O dvě minuty později Matějovského rozehraný trestňák nebyl pro drážďanskou branku nebezpečný. Ve 22. minutě Heise centrem zleva našel před boleslavskou brankou nekrytého Mlapa, jehož slabé zakončení k pravé tyči Šeda zachytil. O tři minuty později další nebezpečný drážďanský centr zleva Šeda k dorážejícímu Mlapovi nepustil. Ve 28. minutě Šeda lapil Duljevicovu přízemní ránu. Ve 29. minutě Kateřiňák rozehrál rychle trestňák Přikrylovi, který vletěl zprava do vápna a jeho zakončení u bližší tyče brankář Schubert srazil na druhý boleslavský roh, po jehož rozehrání Ladra vystřelil nepřesně.
Ve 33. minutě v závěru boleslavského útoku po pravé straně Chramosta narazil míč do běhu Přikrylovi a jeho přetažený oblouček, kterým pravděpodobně hledal Ladru, se stočil do branky a od tyče se odrazil za záda brankáře Schuberta - 0:1.
Ve 36. minutě Duljevic z trestňáku překopl hráčskou zeď i Šedovu branku. Ve 44. minutě Heise zpětnou přihrávkou od koncové lajny nabil Benatellimu a jeho povedený volej k pravé tyči Šeda výtečným zákrokem vyrazil na roh, který si potom zkušeně pohlídal. V poslední minutě poločasu Matějovský na půlce hřiště školácky přišel o míč, naštěstí Drážďanští po útoku z levé strany získali pouze svůj šestý roh a tomu se boleslavská defenzíva ubránila.

Zkraje druhého poločasu Boleslavští navýšili své vedení a v příštích minutách se soustředili na pečlivé bránění dvougólového náskoku, i když na ofenzivní činnost nerezignovali.
Ve 49. minutě Kateřiňák přesnou přízemní střelou z hranice vápna k pravé tyči zaskočil brankáře Schuberta - 0:2.
V 54. minutě i o pět minut později si brankář Vejmola poradil se střeleckými pokusy Heiseho vždy z dvaceti metrů. V 60. minutě Drážďanští pokazili nebezpečný útok nepřesnou přihrávkou uvnitř boleslavského vápna. V 65. minutě Valenta z pětadvaceti metrů netrefil drážďanskou branku. V 69. minutě Ladrův centr tečovaný obráncem se snášel do drážďanské branky, ale u pravé tyče ho Klobása, ve snaze pomoci míči do branky, kuriózně vykopl mimo a uchránil tak soupeře od třetího gólu.
V 72. minutě se Röser prokličkoval do boleslavské šestnáctky, a když na jeho přihrávku po zemi Vejmola nedosáhl, Mlapa pohodlně do prázdné branky snížil na 1:2.
Boleslavští však zanedlouho dali svému vedení opět bezpečný náskok, když v závěrečné čtvrthodince protivníka dorazili dvěma Valentovými góly.
V 77. minutě Pauschek založil boleslavský útok, který pokračoval přes Klobásu ke Komlichenkovi, jenž na hranici vápna elegantně uvolnil Valentu a ten podle brankáře skóroval k levé tyči - 1:3.
V 81. minutě drážďanský Kreuzer nevyužil trestný kop nastřelením hráčské zdi.
V 82. minutě výborně Kateřiňákem zahraný trestný kop Valenta u bližší tyče šikovně nasměroval do soupeřovy branky - 1:4.
V 83. minutě Vejmola zneškodnil Mlapeho bombu a o minutu později Boleslavští odvrátili dva rohové kopy. V 87. minutě se na druhé straně hřiště neprosadil tvrdou střelou Pauschek. Utkání ukončila Komlichenkova křížná rána, kterou Schubert se štěstím vytlačil mimo brankovou konstrukci.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Křapka, Klíma, Král, Šnirc - Jánoš - Přikryl, Matějovský, Kateřiňák, Ladra - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav ve II. poločase: Vejmola - Souček, Klíma, Král, Fabián - Jánoš (70. Hubínek) - Ladra (70. Pauschek), Valenta, Kateřiňák, Klobása - Komlichenko.

SG Dynamo Dresden: Schubert - Seguin, Ballas (46. Kreuzer), Franke, Heise - Hauptmann (73. Aosman), Konrad, Benatelli (67. Berko) - Duljevic, Mlapa, Horvath (67. Röser).

Góly: 72. Mlapa - 33. Přikryl, 49. Kateřiňák, 77. a 82. Valenta

Rozhodčí: Henry Müller

Fanshop banner