Boleslav se v úterý střetne s třetiligovým Loko Vltavín
Klub

Boleslav se v úterý střetne s třetiligovým Loko Vltavín

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - Loko Vltavín se hraje v úterý 16. ledna 2018 od 14 hodin na hřišti s umělým povrchem v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

Pro mladoboleslavské fotbalisty to bude třetí přípravné utkání v rozmezí sedmi dnů proti soupeři z nižší tuzemské soutěže. Pro Loko Vltavín druhý herní test letošního zimního přípravného období, prvním byl nerozhodný duel s druholigovým FC Viktoria Žižkov 1:1 v druhé lednové sobotě.

Loko Vltavín odvozuje své počátky od založení fotbalového spolku SK Praha VII v roce 1898, když hodnověrné písemné doklady o jeho činnosti pocházejí až z roku 1906. Nejslavnějším odchovancem klubu byl kanonýr Tonda Janda zvaný Očko, jenž se proslavil ve Spartě Praha. Po roce 1948 se klub stal součástí TJ Sokol Praha VII, od roku 1954 ZJ Spartak Křižík Holešovice a o rok později čerstvě vzniklé TJ Dynamo Praha 7. Ve druhé polovině 20. století hrál pod hlavičkou TJ Lokomotiva Praha. V roce 2003 se vyšvihnul z oblastní úrovně do divize, v roce 2009 postoupil do ČFL již pod současným názvem Loko Vltavín platným od roku 2005 a v soutěžním ročníku 2013-14 nakouknul do společnosti tuzemských profesionálních klubů. Ve druhé nejvyšší soutěži, dnes zvané Fortuna národní liga, skončil na posledním místě a vrátil se do ČFL, v níž působí dosud. Po loňském podzimu je druhý se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Chrudim. Trenérem je exsparťanský záložník Martin Frýdek.

Fanshop banner