Druhým herním testem bude střetnutí s třetiligovými Zápy
Klub

Druhým herním testem bude střetnutí s třetiligovými Zápy

Redakce

Druhé utkání zimního přípravného období FK Mladá Boleslav - SK Zápy se hraje v sobotu 13. ledna 2018 od 11 hodin pravděpodobně na hřišti s přírodním travnatým povrchem areálu fotbalové akademie naproti obchodního centra OBI v Mladé Boleslavi. Případnou změnu místa konání se příznivci mladoboleslavského fotbalu dozvědí v den utkání na oficiálním webu či facebooku FK Mladá Boleslav.

Boleslavští a zápští fotbalisté se střetnou podruhé v rozmezí šestnácti kalendářních měsíců. Ve středu 14. září 2016 proti sobě nastoupili ve třetím kole českého poháru. Duel SK Zápy - FK Mladá Boleslav 1:2 byl dlouho vyrovnanou bitvou, ve které na šťastné zápské vedení Matějky ze 3. minuty odpověděli vyrovnávací penaltou Mebrahtu ve 20. minutě a vítěznou trefou Magera pět minut před koncem. V předloňském pohárovém utkání týmy nastoupily v následujících sestavách. Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Přikryl, Hůlka, Kúdela, Fleišman - Valenta, Mareš - Vukadinovič (57. Fabián), Klobása, Kalabiška (57. Magera) - Golgol Mebrahtu (87. Chramosta). Sestava SK Zápy: Straka - Hakl, Petrů (88. Kalaš), Pavlík, Novák - Pávek (86. Hejný), Martin Jelínek - Hron, Svoboda, Jan Jelínek (84. Jíra) - Matějka. Hlavní rozhodčí byla Adámková a utkání sledovalo 325 diváků.

Fotbalový klub v Zápech existuje od roku 1932 a většinu své historie působil v okresních a krajských soutěžích. V roce 2011 Zápy postoupily ze středočeského přeboru do divize a po roce do České národní ligy. Ve třetí nejvyšší tuzemské lize se v soutěžním ročníku 2015-16 umístily na druhém místě s jednobodovou ztrátou na první Jirny, které však o postup do FNL neprojevily zájem. Protože však licenční komise Fotbalové asociace České republiky neudělila SK Zápy potřebnou licenci k působení v tuzemském profesionálním fotbalu, tak z ČFL do FNL postoupila ze třetího místa žižkovská Viktoria. Následující ročník 2016-17 dohrály Zápy na desáté příčce v ČFL a aktuálně jsou po podzimu 2017 s pátou nejproduktivnější ofenzívou třetí za druhým pražským Vltavínem a vedoucí Chrudimí.

Fanshop banner