Testování kondice absolvovali v domácím prostředí
Klub

Testování kondice absolvovali v domácím prostředí

Redakce

Fotbalisté boleslavského prvoligového kádru zdárně podstoupili testy tělesné zdatnosti. Podobně jako před půlrokem za nimi specialisté sportovního lékařství přijeli z Olomouce do Mladé Boleslavi a nepopulární prověrku hraničící s mučením tak absolvovali v domácích podmínkách Městského stadionu.

Z olomoucké Univerzity Palackého s nezbytným vybavením přijeli jeden profesor a dva jeho asistenti a dokonale prověřili každého mladoboleslavského fotbalistu, jak na tom je s tělesnou zdatností, především ve faktorech vytrvalostních a silových. Hráči absolvovali zátěžový klus až sprint na běžícím pásu, měření odrazové síly a osobních BMI, což je index tělesné hmotnosti vyhodnocující případnou podváhu či nadváhu konkrétního jedince. To vše odborníci z olomoucké Univerzity Palackého zvládli změřit a vyhodnotit v posilovně areálu mladoboleslavského Městského stadionu, která je součástí domácího moderního zázemí pro přípravu fotbalistů FK Mladá Boleslav.
Pod trenérem Dušanem Uhrinem mladoboleslavský tým trénuje dvakrát denně a herní přípravu odstartuje ve druhé lednové středě v zápase proti mužstvu libereckého krajského přeboru (domluveného dodatečně mimo původní plán osmi přípravných zápasů). Hrát se bude na hřišti s umělou trávou v areálu Městského stadionu v Mladé Boleslavi:
Středa 10. ledna od 14.30 hodin FK Mladá Boleslav - FK Velké Hamry (hřiště AKADEMIE)

Fanshop banner