Novým sportovním manažerem je Jaroslav Bílek
Klub

Novým sportovním manažerem je Jaroslav Bílek

Redakce

Devětatřicetiletý bývalý rozhodčí Jaroslav Bílek přichází na pozici sportovního manažera FK Mladá Boleslav z FC Slovan Liberec, kde na sportovním úseku v uplynulých třech letech spolupracoval se sportovním ředitelem Janem Nezmarem a trenérem prvoligového týmu Jindřichem Trpišovským, kteří v zimní pauze přešli do SK Slavia Praha.

Jaroslav Bílek na rozdíl od svých nedávných libereckých kolegů nezamířil do pražské Slavie, ale akceptoval nabídku prezidenta mladoboleslavského klubu Josefa Dufka.
„Dušan Uhrin se bude věnovat pouze povinnostem hlavního trenéra prvoligového mužstva, na funkci sportovního manažera bude nyní působit Jaroslav Bílek, jehož hlavní náplní bude starost o prvoligový tým, ale i o juniorku a nejstarší dorost U19. Jaroslav Bílek se vyznačuje velkou pracovitostí při komunikaci s hráči a sledování jejich výkonosti, v tuzemském fotbalovém prostředí se pohybuje dlouhodobě a svoji kvalitu prokazoval při práci v Liberci," upřesnil Bílkovo angažování prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
„Dělal jsem tři roky skauta v Liberci, kde jsem byl pravou rukou sportovního manažera Jana Nezmara, takže si věřím, že mám přehled o hráčích v tuzemských profesionálních ligách. V Mladé Boleslavi budu nápomocen především prvoligovému trenérskému týmu i s návaznosti na talentované juniory a dorostence. Prvořadým sportovním úkolem bude udělat co nejdříve třiatřicet bodů, zachránit tak první ligu v Mladé Boleslavi a samozřejmě se odrazit k lepším zítřkům. S panem Dufkem se znám osm, možná deset let, znám i pány Doležala, Rosenbergera i další lidi z klubového vedení, takže nepřicházím do cizího prostředí," uvedl Jaroslav Bílek bezprostředně po nástupu do funkce sportovního manažera FK Mladá Boleslav. „S nabídkou spolupráce na pozici sportovního manažera v Mladé Boleslavi mě pan Dufek oslovil před týdnem s představou zkvalitnit práci v klubu. Budu se starat, aby Mladá Boleslav vychovala další Chramosty a Klobásy pro prvoligový tým," dodal nový mladoboleslavský sportovní manažer.

Fanshop banner