Prvoligový tým začal přípravu bez převratných změn
Klub

Prvoligový tým začal přípravu bez převratných změn

Redakce

Fotbalisté prvoligového mužstva FK Mladá Boleslav po třídenním tréninkovém bloku mezi Vánoci a Silvestrem pokračují od středy 3. ledna 2018 dvoufázovým trénováním s důrazem na kondiční složku přípravy na jarní ligovou sezónu. Složení kádru doznalo zatím jen minimálních změn, když nepočítáme návraty hráčů z hostování.

Fotbalisté v nejbližších deseti dnech absolvují dvoufázovou přípravu v domácím podmínkách, to znamená na hřišti s umělou trávou a v posilovně v areálu mladoboleslavského Městského stadionu, případně ve snadno dosažitelném přírodním terénu městského parku Štěpánka. Jediným volným dnem bude neděle 7. ledna. Mužstvo by mělo sehrát osm přípravných zápasů, z toho tři při kyperském soustředění. Ligové jaro začne ve třetím únorovém víkendu domácím střetnutím proti Karviné.

Plán přípravných zápasů:
Sobota 13. ledna 2018 FK Mladá Boleslav - SK Zápy (ČFL)
Úterý 16. ledna 2018 FK Mladá Boleslav - Loko Vltavín (ČFL)
Pátek 19. ledna 2018 Dynamo Drážďany (německá 2. Bundesliga) - FK Mladá Boleslav
Úterý 23. ledna
2018 FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf (2. Fortuna národní liga)
Od 26. ledna do 4. února 2018 budou fotbalisté FK Mladá Boleslav pobývat na kyperském soustředění v hotelu Golden Bay a trénovat i hrát přípravné zápasy v areálu Alfa Sport Center v Larnace.
Neděle 28. ledna 2018 WKS Slask Wroclaw (polská Ekstraklasa) - FK Mladá Boleslav
Středa 31. ledna
2018 FK Čukarički (srbská Super liga) - FK Mladá Boleslav
Sobota 3. února
2018 FC Šachter Soligorsk (běloruská Vyššaja liga) - FK Mladá Boleslav
Sobota 10. února
2018 FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice (2. FNL)

Na prvním letošním tréninku byli přítomni brankáři Martin Jedlička, Petr Mikulec, Jan Šeda, Luděk Vejmola a hráči Tomáš Fabián, Jiří Fleišman, Michal Hubínek, Matěj Chaluš, Jan Chramosta, Adam Jánoš, Jiří Kateřiňák, Jakub Klíma, Stanislav Klobása, Jan Král, Antonín Křapka, Jan Kysela, Tomáš Ladra, Marek Matějovský, Lukáš Magera, Petr Mareš, Daniel Novák, Lukáš Pauschek, Tomáš Přikryl, Jakub Rada (v rekonvalescenci po operaci kolena), Ladislav Takács, Jiří Valenta a také Martin Nový, který přišel z AC Sparta Praha na testování.

Nikolay Komlichenko přijede až 7. ledna, Ladislav Levin a Pavel Čmovš dostali svolení k hledání angažmá, neboť s nimi trenéři již nepočítají, Tedros Golgol Mebrahtu má povolený pozdější návrat z rodinných důvodů a Aleksandar Šušnjar (přestoupil do Boleslavi z Teplic) srbské národnosti narozený v Austrálii se připojí až 18. ledna, neboť plní reprezentační povinnosti.

Hlavním trenérem prvoligového mužstva je Dušan Uhrin, který se k mužstvu vrátil po dvouměsíčním virovém onemocnění. Mezi jeho spolupracovníky jsou dvě nové tváře. Prvním asistentem je nadále Petr Čuhel, druhým asistentem je Adrian Rolko, odchovanec hradeckého fotbalu, jenž za FK Mladá Boleslav v letech 2006-13 odkopal 144 ligových utkání. Kondičním trenérem je Jan Budějský, který u mužstva působí od loňského léta, a novým trenérem brankářů je člen Klubu ligových brankářů s největším počtem vychytaných nul v historii české ligy Jaromír Blažek, který byl sedmkrát mistrem České republiky (6x se Spartou a 1x se Slavií) a má bronzovou medaili s ME 2004 s českou reprezentací, s níž se účastnil dalších dvou evropských šampionátů (2000 a 2008) a jednoho světového (2006), když reprezentační dres oblékl ve čtrnácti zápasech. Dosavadní trenér brankářů Jiří Malík zůstává v mladoboleslavském klubu a bude trénovat brankáře všech dorosteneckých kategorií. Dalšími členy servisního týmu zůstávají lékaři MUDr. Jan Nosek, MUDr. Lukáš Hartmann, fyzioterapeut Václav Kubíček, masér Jan Skoupý, kustod Václav Štěpán a vedoucí mužstva Vladimír Rosenberger.

Fanshop banner