V poslední listopadové sobotě se setkali někdejší boleslavští fotbalisté
Klub

V poslední listopadové sobotě se setkali někdejší boleslavští fotbalisté

Redakce

Hráči několika různých generací nastupujících v mladoboleslavských dresech v nedávných i dávných sezónách se sešli v sobotu 25. listopadu ve VIP interiéru jižní tribuny fotbalové arény Městského stadionu v Mladé Boleslavi z iniciativy bývalého předního činovníka a současného spolupracovníka mladoboleslavského klubu Jiřího Holakovského a dnešního manažera komunikace FK Mladá Boleslav Jiřího Korose.

„Dostavili se téměř všichni, které jsme pozvali," těšilo Jiřího Holakovského. A komu pozvánky rozeslal? „Každému, na koho jsme sehnali kontakt. Proto jsem všechny, kteří se setkání v letošním listopadu zúčastnili, požádal o intenzivní spolupráci při shromažďování kontaktů na další naše bývalé fotbalisty, aby se nás příště sešlo ještě víc, než tentokrát," dodal Jiří Holakovský.
V deštivém sobotním odpoledni si čas na cestu do míst, kde kdysi odkopali nejeden důležitý a úspěšný zápas, vyhradilo bezmála padesát fotbalových veteránů. Samozřejmě si měli o čem povídat a na co vzpomínat, dnes už především s nadhledem mnohaletého odstupu a nezřídka i s pochopitelným úsměvem. I na společné fotografování došlo, a to pro vlastní potěšení i pro založení do klubového archívu. Při loučení si vzájemně si slibovali, že musí podobné setkání zanedlouho zopakovat. „Na zorganizování setkání našich bývalých fotbalistů jsme v klubu pracovali několik měsíců. Zájem drtivé většiny pozvaných nás potěšil, ale hlavně utvrdil, že má smysl pokračovat v pořádání dalších podobných akcí," pravil Jiří Koros, jenž společenské odpoledne z 25. listopadu 2017 označil za zrod důležité tradice ve spolupráci s veterány a pamětníky mladoboleslavského fotbalu a zdůraznil, že vítá každou dobře myšlenou iniciativu na zpestření a zkvalitnění této formy klubového života.

Fanshop banner