Ofenzivním fotbalem naplnili vítězné očekávání
Klub

Ofenzivním fotbalem naplnili vítězné očekávání

Redakce

Ve střetnutí s Opavou ze třetí příčky od konce boleslavští sedmnáctiletí dorostenci zvládli ošidnou roli favoritů a jasnou výhrou si v ligové tabulce polepšili o dvě příčky, jsou nyní desátí v konkurenci osmnácti družstev.

První poločas se zpočátku odehrál bez mimořádných brankových příležitostí. Ve 14. minutě se na levé straně prosadil Motyčka a po jeho přihrávce Havlina vystřelil doprostřed opavské branky. Ve 25. minutě Mašek posunul míč mezi obránce Motyčkovi a jeho zakončení opavský brankář zneškodnil. Jalový fotbal skončil po necelé půlhodině vedoucím boleslavským gólem.
Ve 28. minutě Blažíček poslal míč za protivníkovu obranu a chybu opavského brankáře využil Havlina ke vstřelení prvního gólu - 1:0.
Ve 30. minutě boleslavské vedení mohl zvýšit Blažíček, ale jeho hlavička po Maškově rohu těsně minula branku. O dvě minuty později po Maškově přihrávce mezi stopery běžel do šance Havlina, avšak opavský gólman byl u míče o chvíli dřív.
V závěrečné minutě prvního poločasu se po rohovém kopu na zadní tyči prosadil Blažíček - 2:0.

Druhý poločas začal boleslavskými šancemi. Ve 42. minutě po Maškově trestném kopu Lukáčovo zakončení hlavou opavský brankář s námahou vytáhl na roh. V 50. minutě Motyčka přihrál zprava do velké šance Havlinovi, který však brankáře neprostřelil. V 55. minutě se po boleslavském rohovém kopu k odraženému míči dostal Skramuský, ale vystřelil mimo opavskou branku. V příští minutě po Vozábově centru Motyčka pálil z voleje mimo bránu. V 57. minutě Mašek trestným kopem netrefil branku.
V 64. minutě po Maškově faulu v boleslavském pokutovém území Opavští z penalty snížili na 2:1.
Opavští dorostenci se tak na chvíli vrátili do hry o body, ale Boleslavští jim naději sfoukli dvěma góly v rozmezí necelých čtyř minut.
V 74. minutě Lukáčovo rozehrání standardní situace využil Chleborád k úspěšnému zakončení hlavou - 3:1.
V 77. minutě po Motyčkově přihrávce za soupeřovu obranu Mašek akci završil zdařilým přelobováním opavského gólmana - 4:1
.
Poslední slovo patřilo boleslavským mladíků, když v úplně závěrečné minutě zápasu po Maškově přihrávce Vozáb vyloženou šanci zakončil vedle opavské branky.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník chválil své družstvo za ofenzivní pojetí hry: „První dvacetiminutovka byla bez výraznějších šancí, ale pak se nám přece jen začalo dařit procházet hostující obranou a začali jsme si vytvářet brankové příležitosti. První gól vstřelil Havlina po chybě hostujícího brankáře a v poslední minutě první půle se ještě po rohovém kopu prosadil Blažíček. Měli jsme také dobrý vstup do druhé půle a během patnácti minut mohli přidat další branky Lukáč, Vozáb nebo Motyčka. Šance jsme však nevyužili a hostům se podařilo snížit z pokutového kopu. Pokračovali jsme však v dobrém ofenzivním výkonu a v závěru další dvě branky potvrdili naše zasloužené vítězství."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Štipl - Johanides, Chleborád, Šmejda (35. Bárta), Skramuský - Blažíček, Žádný (41. Lukáč) - Motyčka, Mašek, Patrik Novák (50. Vozáb) - Havlina (65. Lupšák).

Góly FK MB U17: 28. Havlina, 40. Blažíček, 74. Chleborád, 77. Mašek

Rozhodčí: Duchoň - Myška, Štefan

Fanshop banner