Pátá domácí prohra přidržela Boleslav uprostřed tabulky
Klub

Pátá domácí prohra přidržela Boleslav uprostřed tabulky

Redakce

Ve střetnutí sousedů ze středu tabulky, před nímž devátá Boleslav na osmé Bohemians ztrácela jeden bod, si Boleslavští připsali pátou prohru v letošní podzimní sezóně a promarnili možnost posunout se do lepší poloviny ligového pořadí.

Utkání začali očekávaným tlakem na soupeřovu branku, kterou však dlouho přímo neohrozili. A to ani ze standardních situací. V rozmezí dvaceti minut kopali dva rohy a tři trestňáky, aniž pořádně zaměstnali vršovického brankáře Fryštáka. Chramostův centr z pravé strany proletěl neškodně brankovištěm, hlavičky Mingazova a Chaluše těsně přeletěly branku Bohemians. První nebezpečný útok předvedli Bohemians až ve 26. minutě a skončil nepřesnou Maškovou hlavičkou.
Ve 32. minutě po spolupráci s Matějovským pronikl ke koncové lajně Fabián a jeho přízemní centr vršovický brankář Fryšták přikryl před Chramostou. Z protiútoku Nečasova bomba mířila těsně vedle levého horního růžku Vejmolovy branky. Poločas po minimu střeleckých příležitostí skončil bez gólů.

Druhá část utkání začala v mírném dešti, který přinesl více štěstí Bohemians.
Ve 49. minutě po levé straně utekl boleslavské obraně Reiter a od koncové čáry přihrál před branku Vaníčkovi, jenž nikým nebráněn snadno skóroval 0:1.
Boleslavští odpověděli útokem zakončeným nedůraznou Fabiánovou střelou a v 53. minutě čelili dalšímu nebezpečnému ataku Bohemians, který Magera zastavil v poslední chvíli zablokováním Nečase.
V 56. minutě za sražení Rady ve vršovickém vápně Magera proměnil pokutový kop ve vyrovnávací gól - 1:1.
V 61. minutě Nečasův centr odvrátil Magera hlavou na první vršovický roh, kterému se Boleslavští ubránili, ale zanedlouho podruhé inkasovali.
V 63. minutě Bohemians udeřili středem hřiště, Nečas se na hranici boleslavské šestnáctky kličkou vyhnul Magerovi a po zemi prostřelil Vejmolu - 1:2.
Následná boleslavská ofenzivní snaha byla jalová, vždyť teprve v 72. minutě vynesla první rohový kop po změně stran, celkově třetí boleslavský. Blízko vyrovnání byl v 86. minutě po Pauschekově centru Mingazov, když vyhrál vzdušný souboj s brankářem Fryštákem, ale míč se podél opuštěné branky skulil vedle levé tyče do zámezí.
Boleslavští se marně tlačili k soupeřově brance, Bohemians se bránili jednoduchými odkopy a spoléhali na brejkové situace. V poslední minutě unikajícího Tetteha zastavil nedovoleným zákrokem Chaluš, načež jej rozhodčí Orel podruhé žlutě napomenul (poprvé jej v tomto utkání napomínal v 73. minutě) a tím pádem i předčasně vykázal ze hřiště. V nastavených třech minutách se těsná výhra Bohemians už nezměnila. Boleslavští si tak připsali pátou podzimní prohru na domácím hřišti.
Boleslavi v tomto utkání chyběli z disciplinárních důvodů Komlichenko (trest na osm utkání), Aghajev (trest na jedno utkání) a ze zdravotních důvodů Mebrahtu, Jánoš a Kysela.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Magera, Fleišman - Hubínek, Rada (66. Stronati) - Mingazov, Matějovský, Fabián (75. Takács) - Chramosta (59. Přikryl).

Sestava Bohemians Praha 1905: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek - Vaníček (80. Bartek), Mašek (77. Tetteh), Luts (46. Reiter) - Nečas.

Góly: 56. Magera (z pokutového kopu) - 49. Vaníček, 63. Nečas

ŽK: Hubínek, Mingazov, Stronati, Chaluš - Šmíd, Mašek, Krch, Jindřišek

ČK: Chaluš v 90. minutě

Rozhodčí: Orel - Dobrovolný, Pfeifer

Diváků: 3020

Fanshop banner