Při vysoké výhře zazářil Pažout hattrickem
Klub

Při vysoké výhře zazářil Pažout hattrickem

Redakce

Po třech prohraných zápasech šestnáctiletí dorostenci vyhráli výrazným rozdílem ve skóre, které navyšovali v závěrech obou poločasů. Michal Pažout se blýsknul hattrickem v rozmezí posledních pěti minut.

Vstup do utkání se boleslavským dorostencům povedl skvěle. Už ve 12. minutě po rohovém kopu nekompromisním zakončením zahájil boleslavskou kanonádu Snížek - 1:0. O tři minuty později Kohout zvýšil na 2:0. Pražané se ze dvou gólů rychle otřepali a ve 22. minutě z rychlého protiútoku snížili na 2:1. V předposlední minutě poločasu po Roháčkově centru se v pokutovém území Admiry nejlépe zorientoval Snížek a vrátil Boleslavi dvougólový náskok - 3:1.
Ve druhém dějství měli hráči pražské Admiry více času míč ve svém držení a vytvořili si několik nebezpečných šancí. Ovšem nedokázali ani jednu přetavit ve změnu skóre. Závěr utkání vyšel skvěle boleslavskému družstvu a jmenovitě Pažoutovi, který za přispění chybujícího pražského brankáře nastřílel v pěti minutách čistý hattrick.

Trenér boleslavských dorostenců Tomáš Baster byl spokojený s efektivitou: „Tým zaslouží pochvalu za výhru a vstřelené branky. Vyšly nám závěrečné minuty obou poločasů, kdy jsme proměnili čtyři šance. Zápas byl herně vyrovnaný, ale my jsme byli jasně lepší právě při zakončení."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Zima, Tichý - Roháček (41. Pažout), Smejtek (61. Prajs), Snížek, Novotný (61. Chládek) - Kohout, Kadlec (41. Rynekr).

Góly FK MB U16: 75., 76. a 80. Pažout, 12. a 39. Snížek, 15. Kohout.

Fanshop banner