Osmnáctiletí dorostenci doma nečekaně ztratili
Klub

Osmnáctiletí dorostenci doma nečekaně ztratili

Redakce

V sychravém počasí boleslavští osmnáctiletí dorostenci prohráli s pražskou Admirou poločas a po změně stran dokázali pouze vyrovnat. Pozápasový penaltový rozstřel nezvládli a tak protivníkovi ze spodní poloviny tabulky přenechali i bonusový bod.

Z úvodního boleslavského tlaku pramenily tři dobré standardní situace, které ovšem zůstaly nevyužité. Ve 13. minutě se Gombáš s míčem zahnal do velkého úhlu a rozhodl se nabídnout zakončení Dibovi, který však přestřelil pražskou branku.
V 19. minutě se Admira po kombinační akci a centru zleva dostala do vedení - 0:1.
O tři minuty později nevyužil jasnou boleslavskou šanci Křižák po individuální akci Majera. V pokračujícím boleslavském tlaku ve 24. minutě mohl srovnat opět Křižák, ale ocitl se v postavení mimo hru. A když se ve 27. minutě Gombášovi podařilo krásně hlavou skórovat, tak rozhodčí opět pro ofsajd vyrovnávací gól Boleslavi neuznali.

Ve druhém dějství předváděli Boleslavští velkou ofenzivní snahu, ale pražský soupeř trpělivě bránil a spoléhal na rychlé protiútoky. V 53. minutě po centru Kučery byl blízko úspěchu Böhm, ale ani on na vyrovnání nedosáhl. Boleslavští si kombinační hrou vytvářeli střelecké pozice, ovšem v zakončení postrádali koncentraci a přesnost.
Teprve v 72. minutě se Zmij individuálně prosadil po pravé straně a z jeho přihrávky Majer prostřelil pražského brankáře -1:1.
Ve zbývajícím čase oba celky předváděly touhu po vítězství. V 78. minutě pražský střelec ze střední vzdálenosti trefil břevno boleslavské branky. Na druhé straně o dvě minuty později podobně Milner zatřásl konstrukcí pražské branky. Minutu před koncem při pražském samostatném úniku z poloviny hřiště se zaskvěl boleslavský brankář Zeman zákrokem, kterým zachránil Boleslavi bod za remízu.
Penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav U16 - FK Admira Praha 1:4. Bonusový bod do ligové tabulky získala Admira. Jediným úspěšným boleslavským střelcem byl Zmij, z jeho spoluhráčů neuspěli Majer a Chládek. Admiře stačily čtyři úspěšné střely, aby si připsala bonusový bod do ligové tabulky.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl zklamaný: „Herně i výsledkově jsme zklamali. Za remízu si zaslouží velkou pochvalu hlavně Zeman, který nás několikrát podržel a chytil i samostatný nájezd v posledních okamžicích zápasu. V obranné fázi jsme nebyli koncentrovaní a měli problémy s obsazováním v pokutovém území. Záměr vysoko napadat soupeře nám nevyšel, protože jsme reagovali pozdě a chyběla nám větší ochota sprintovat navíc. V útočné fázi jsme si sice vytvořili několik šancí - neuznaný gól, Milnerova tyč a velká příležitost Křižáka v první půli, ale samotné zakončení jsme realizovali velmi špatně."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zeman - Zmij, Pátek, Mísař, Kučera - Dib (46. Drobný), Böhm - Majer, Gombáš, Milner - Křižák (46. Chládek).

Gól FK MB U18: Majer

Fanshop banner