Nezvládli začátek utkání a vysoko prohráli
Klub

Nezvládli začátek utkání a vysoko prohráli

Redakce

V nedělním slunečném dopoledni na pražské Julisce boleslavští osmnáctiletí dorostenci nestačili soupeři, který nastoupil s hráči staršího ročníku. I po vysoké prohře na hřišti vedoucího týmu skupiny B české dorostenecké ligy zůstali Boleslavští na třetí příčce.

První gól padl po rohovém kopu, kdy se protivník prosadil nekompromisní hlavičkou z brankového území - 1:0. O pět minut později Boleslavští nezvládli individuální souboj ve vlastním pokutovém území a soupeř zvýšil vedení na 2:0. V 10. minutě po výborném napadání se Gombáš ocitl v gólové pozici, ale snížit se mu nepodařilo. Třetí ránu zasadili Pražané boleslavskému družstvu v 16. minutě opět po rohovém kopu, který Boleslavští nedostatečně odvrátili a po následném centru inkasovali - 3:0. Boleslavští se sice mohli dostat zpět do zápasu v rozmezí od 28. do 29. minuty, ale příležitosti Gombáše a Böhma brankář Dukly skvělými zákroky vykryl. Šest minut před koncem poločasu Pražané po kombinační akci zvýšili už na 4:0.

Ve druhém dějství Boleslavští při snaze vstřelit gól se herně soupeři v některých pasážích vyrovnávali. Ve 49. minutě po dobře zahraném rohovém kopu hlavičkoval těsně nad pražskou branku Mísař. O dvě minuty později napomínaný boleslavský Kučera oslabil na čas svůj tým. Přesto měl Gombáš příležitost ke snížení skóre, ale jeho zakončení v pokutovém území nebylo přesné. V poslední čtvrtině zápasu byla hra ovlivněna vyloučením za žluté karty na obou stranách, takže převládaly rychlé protiútoky. V 85. minutě Boleslavští neobsadili hráče ve vlastním pokutovém území a soupeř je potrestal pátým gólem - 5:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil k vysoké prohře řekl: „Skóre zápasu vyznělo jednoznačně pro soupeře, který byl lepší a zaslouží si gratulaci. My jsme bohužel měli příliš respektu a nezvládli prvních dvacet minut utkání v obranné fázi. I v takovém zápasu je třeba najít pozitiva. Vytvořili jsme si pět gólových pozic, ale problém byl v realizaci zakončení, které se nám vůbec nedařilo. Kondičně jsme zápas také zvládli, ale největší rozdíl byl v taktickém chování v pokutových územích. Zápas nám ukázal naše nedostatky, na kterých budeme dál pracovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Zeman - Zmij, Párek, Mísař, Najman (60. Drobný) - Dib (60. Vajgl), Böhm - Kučera, Majer (8. Gracl), Milner - Gombáš.

Fanshop banner