Boleslavská juniorka prohrála s pražskou Slavií
Klub

Boleslavská juniorka prohrála s pražskou Slavií

Redakce

Po bezgólovém poločase Boleslavští v rozmezí necelých deseti minut obdrželi dva góly, na které odpověděli pouze jednou povedenou trefou a tak těsně prohráli se soupeřem ze spodní poloviny tabulky.

V zahajovacích minutách prvního poločasu se hrálo převážně ve středu hřiště bez nebezpečných ataků branek. Kombinační snahy hráčů obou týmů limitoval vodou nasáklý trávník hrací plochy v Horních Počernicích, kde mají slávističtí junioři domácí hřiště. Když kolem 10. minuty postupně zahrozili boleslavští Novák a Dohnalík, tak oba ofenzivní náznaky skončily v rukavicích slávistického brankáře Chochishvila. V 15. minutě si slávisté vynutili první roh, ale nevyužili ho.
V 19. minutě Kühnelovu střelu z necelých dvaceti metrů Chochishvili snadno zkrotil. Ve 22. minutě po prvním boleslavském rohu závar před Chochishviliho brankou slávistická defenzíva vyřešila razantním odkopem. O pět minut později Chochishvili podržel slávistickou juniorku výtečným zákrokem proti střele z hranice vápna. Další pokus o individuální průnik do šance boleslavského Kühnela zastavil slávistický stoper Stropek.
Krátce po 30. minutě boleslavský brankář Truksa dvakrát zdařile zasáhl při dosud největších slávistických gólových příležitostech. Ve 36. minutě slávistický tým promarnil výhodu svého druhého rohového kopu. Ve dvou závěrečných minutách prvního poločasu získali Boleslavští dva rohové kopy, ale do přímého ohrožení soupeřovy branky se z nich nedostali. Poločas se tak dohrál za bezgólového skóre.

Ve druhém dějství padly tři góly, z toho dva do boleslavské sítě, neboť slávističtí junioři začali po přestávce o poznání aktivněji.
V 55. minutě se Badocha z hranice boleslavské šestnáctky trefil přesně do horního růžku Truksovy branky - 1:0.
V 63. minutě Vejvara křížnou střelou zvýšil slávistické vedení na 2:0.

Boleslavští v 67. minutě propásli příležitost snížit z trestného kopu, ale zanedlouho se přeci jenom vrátili do boje o body.
V 69. minutě se Vukadinovič prosadil rychlostí a z brejku snížil na 2:1.
Boleslavská snaha o vyrovnání, nebo dokonce otočení nepříznivého vývoje, v závěrečné dvacetiminutovce vyšla naprázdno. Boleslavští sice neúnavně útočili, zároveň však nabízeli soupeři prostor pro brejky. Nejnebezpečnější předvedl v 83. minutě Bejbl, jenž byl sotva minutu na hrací ploše, ale brankář Truksa jeho zakončení vyrazil na roh. Ani v nastavených třech minutách se na těsné slávistické výhře už nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Truksa - Kopa, Takács, Klíma, Zabilanský (65. Machů) - Vukadinovič, Procházka, Levin, Kühnel, Novák (71. Krčmář) - Dohnalík (65. Košek).

Sestava SK Slavia Praha U21: Chochishvili - Kovařík (82. Bejbl), Stropek, Bjeloš (90. Antonio Lauricella), Havrda (68. Schürer) - Bucha, Drozda - Vejvar, Stehno (46. Čvančara), Badocha - Trapanovski (60. Marco Lauricella).

Góly: 56. Badocha, 62. Vejvar - 69. Vukadinovič

ŽK: Stropek, Čvančara - Vukadinovič

Rozhodčí: Orel - Flimmel, Šimáček

Fanshop banner