Stále máme málo bodů, zdůraznil Uhrin po čtvrté podzimní výhře
Klub

Stále máme málo bodů, zdůraznil Uhrin po čtvrté podzimní výhře

Redakce

Boleslavský kouč Dušan Uhrin litoval, že jeho svěřenci v prvním poločase, kdy soupeře výrazně přehrávali, nevstřelili více než jeden gól. Jeho jihlavský protějšek Ivan Kopecký se na své hráče zlobil za odevzdaný výkon v prvním poločase.

„Jihlava má i přes špatné umístění v lize svoji kvalitu a tak jsem rád, že jsme nic nepodcenili a vyhráli nad ní," řekl boleslavský kouč Dušan Uhrin po domácím utkání proti Jihlavě, do kterého jeho tým šel s jednoznačným záměrem vyhrát a odpoutat se od pětice týmů ve spodku ligové tabulky. „Začali jsme velice aktivně, hráli dobře, ale bohužel nevstřelili více, než jeden gól. Šance jsme si vytvářeli v prvním i v druhém poločase. Soupeř začal být aktivní až po přestávce a až na tu jednu akci, z níž jsme inkasovali gól, jsme utkání zvládli. Jsem rád, že jsme náročný týden završili třetí výhrou. Nyní nás čeká Baník Ostrava a tak není co oslavovat. Máme stále málo bodů a musíme se soustředit na nejbližší zápas, abychom získali další body."
Kapitán a špílmachr týmu Marek Matějovský i jeden ze stoperů Patrizio Stronati inkasovali v utkání s Jihlavou čtvrté žluté karty v podzimní sezóně, tudíž v příštím ligovém mistráku proti Baníku Ostrava budou mimo hru kvůli disciplinárnímu trestu. „Stronatiho napomínání za svlečení dresu po vstřeleném gólu snad ani nebudu komentovat a Matějovského karta byla také zbytečná. Proti Ostravě je nahradí hráči, kteří jsou stejně kvalitní, jako ti z dosavadní základní jedenáctky," pravil sebevědomě Dušan Uhrin.

Jihlavský trenér Ivan Kopecký po těsné prohře v Mladé Boleslavi prohlásil: „První poločas jsme podali ustrašený až bojácný výkon a Boleslav po pěkné akci dala vedoucí gól. Soupeř byl aktivnější a nám chyběl pohyb. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější my, ale chyběl nám důraz. Soupeř využil z minima maximum, když nás potrestal z brejku. I když se nám podařilo Daníčkem snížit a konec utkání zdramatizovat, tak soupeř si závěr pohlídal a do ničeho jsme se už nedostali. Škoda, že jsme promrhali první poločas. O Mebrahtuovi jsme věděli, že má dobrou formu a připravili se na něho, ale stačila chvilka nepozornosti a potrestal nás."

Fanshop banner